Canada faller også inn under det sveitsiske høyhastighetstoget, Finland beseirer Østerrike i en hard kamp

Andres Anbil doblet forskjellen i scoringen i det 53. minutt, men Michael Karkone tok igjen et mål i det 57. minutt.

I vinnermålet blokkerte Leonardo Genoni 27 kanadiske skudd, og i den andre enden av banen blokkerte Samuel Montebolt 23 av de 26 puckene som ble kastet mot målet hans.

Det ble tidligere meldt at Tsjekkia slo Norge 2-0 i dagens første gruppespill.

Også i dag i Riga vil kampen mellom Latvia og Kasakhstan starte klokken 20:20, direktesendt på TV-kanalen LTV7.

Etter fem runder med kamper i gruppe B har Sveits 15 poeng, Tsjekkia 13 og Canada 11 poeng, noe som allerede sikrer dem en plass i sluttspillet. Åtte poeng ble samlet av Latvia, fem av Slovakia, fire av Kasakhstan og Norge, men ingen poeng ble scoret av Slovenia.

Finland slo Østerrike 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) i gruppe A i Tammerfors.

Østerrikerne svarte på Kasperi Kapanens mål etter 79 sekunder med Dominik Zvergers mål i det femte minuttet.

Finland vant med mål fra Antti Suomela og Ahti Oksanen.

Olli Māta hadde to assist, mens Emils Larmi reddet 17 østerrikske skudd i mål.

Den østerrikske landslagsmålvakten David Madlener hadde 36 skudd.

I dagens første kamp i Finland slo USA Danmark 3-0.

I denne gruppen møter Sverige Frankrike klokken 20.20 («Tet hockey»).

I gruppe A er lederen med 15 poeng på fem kamper USA, som allerede har deltatt i «play-off»-turneringen, Finland har 13 poeng på seks kamper og Sverige har 11 poeng på fire kamper. På fem kamper har Danmark åtte poeng og Tyskland seks, mens Frankrike har fire poeng på fire kamper. Ungarn har to poeng på fem kamper, mens Østerrike har ett poeng på seks kamper.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe vil fortsette kampen om medaljer i kvartfinalen, mens de svakere lagene fra de to gruppene vil forlate den sterkere divisjonen, med Polen og Storbritannia i topp 16. neste år.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet ved å beseire Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, arrangert i fellesskap av den finske byen Tammerfors og Riga, finner sted fra 12. til 28. mai.