Billige ferier i Skandinavia: 5 mest naturskjønne kjøreturer og et million-stjerners hotell på en privat øy

«Skandinavia har blitt nesten synonymt med frihet for meg. De umåtelige landskapene med isbreer, skoger, fjorder og innsjøer frigjør sinnet og fantasien, attraktive og interessante byer utvider kulturlivet og beriker gastronomiske opplevelser. Og det som fascinerer meg mest i Skandinavia er frihet til å bevege seg, til og med nedfelt i deres lover,» sa han i en uttalelse. DFDS Seaways markedskampanjesjef Neringa Sinkevičienė.

Frihet til roaming (svensk allemansrätten, norsk allemannsretten) er et prinsipp som gir universell rett til å nyte alle fordelene ved skandinavisk natur uten hindring, samtidig som man respekterer plantene, dyrene og menneskene som bor der og deres eiendom. .

«Det er ikke forbudt å sove her på fjellet eller på svabergene, som gir fantastisk utsikt over fjordene, du kan slå opp telt i fantastiske skoger eller daler. Ingenting hindrer deg i å plukke bær, sopp, markblomster, kanopadling, eller bare avslappende midt i fascinerende natur. Med en slik frihet til å tilbringe natten i det fri eller på camping, er alt du trenger å gjøre å velge et sted som vil bli ditt million-stjerners hotell», oppfordrer N. Sinkevičienė deg til å velge Skandinavia for ferien i år .

Hvordan spare penger når du reiser i Skandinavia

Selv om det fortsatt er en stereotyp om at ferie i Skandinavia kan være dyrt, deler en DFDS-representant flere tips om hvordan du kan spare penger på reisen.

Selv om muligheten til å overnatte under stjernene er en stor fordel for Skandinavia, vil de som ønsker en seng og tak over hodet også finne mye å velge mellom – i denne regionen er det ingen mangel på budsjett, men veldig høy- kvalitets- og rene hoteller, AirBnb og vandrerhjem, hvor prisen for overnatting ikke er mye høyere enn for eksempel i Kaunas.

Hvis du vil unne deg restauranter, er det lurt å gjøre leksene dine og se etter spesialiteter og kanskje gi avkall på alkoholholdige drikker, da særavgiften på disse i denne regionen er en av de høyeste i Europa. I stedet for restauranter velger lokalbefolkningen selv ofte restauranter og markeder, hvor du kan smake på lokale og eksotiske retter til en mye lavere pris.

Den beste måten å oppleve Skandinavia på er å bruke ditt eget transportmiddel. Å leie en bil der kan tappe lommen betraktelig, så det er ikke uten grunn at så mange turister kommer til Sverige eller Norge med egen bil. Og for å slippe å kjøre på flere dager rundt Østersjøen, setter reisende i økende grad pris på den praktiske muligheten til å flytte fra Klaipėda til den svenske byen Karshamn med ferge.

«Når toppen av pandemien avtar, er folk i økende grad villige til å reise, men samtidig forblir de årvåkne og forsiktige, noe som er en del av grunnen til at de velger å reise på egenhånd i stedet for med fly 2021-rute sammenlignet med 2020 Klaipeda– Karshamnas DFDS overførte 35 prosent. mer varierte kjøretøy – personbiler, bobiler, bobiler, motorsykler og sykler,” sier N. Sinkevičienė.

Skandinavia er fullt av kjente naturlige underverker, som det storslåtte trolltunge eller de imponerende Lofoten og deres skjulte skatter – for eksempel i Sverige kan du overnatte gratis under stjernene på en privat øy.trolltunge

Hvordan velge hvor du skal dra? Vi tilbyr deg 5 ideer for ekstremt naturskjønne ruter i Norge og Sverige:

I Norge: fra Trondheim til Bergen

Det er ikke uten grunn at denne veien er en av de mest populære blant turister – mens du reiser den vil du med egne øyne se imponerende utsikt over fjell, fjorder og kjente veier – Trollstigen og Atlanterhavsveien.

Hvis du fortsatt er i nord, er det lurt å svinge vestover og ikke ta den raskeste veien bare for å ta Atlanterhavsveien mellom Kristiansund og Molde. Over litt over 8 km vil du «hoppe» fra øy til øy på bruer, vendt mot åpent hav.

Strekningen fra Åndalsnes til Geiranger vil ikke forsvinne fra minnet resten av livet, hvor du vil se den malte utsikten over Geirangerfjorden og trolig den mest kjente serpentinen i verden – Trolltrappen.

De mest naturskjønne stedene på denne ruten finner du her.

Vest-Sverige

For de som ønsker å unnslippe påkjenningene og påkjenningene i det moderne livet, Vesten Sverige er akkurat det som trengs. Å kjøre her er en fornøyelse: veiene er ikke mye reist av turister, så det er både roligere og tryggere, og deres utmerkede nettverk gjør det enkelt å nå selv avsidesliggende steder. Nesten den største fordelen er at det på vestkysten av Sverige finnes et mangfold av øyer og holmer (opptil 8000!), så hvis du drar til en av dem kan du tilbringe en natt under stjernene alene.

Fra Gøteborg til grensen med Norge den viltvoksende regionen fryder øyet med sine steinete kystlinjer oversådd med pittoreske landsbyer, store jorder, forfriskende skoger og tusenvis av vakre innsjøer.

4-dagers reiserute i Vest-Sverige finner du her.


Billige ferier i Skandinavia: 5 mest naturskjønne kjøreturer og et million-stjerners hotell på en privat øy

Norge: Lofotenskjærgård

Lofoten er et paradis for naturelskere, fuglekikkere, turgåere og fotografer. Skjærgården består av syv øyer forbundet med broer og tunneler, så det er veldig praktisk å komme seg dit med bil. Fra Svolvær nord i regionen til sørlandsbyen Å på bare noen timer er alt så nært.

Erfarne reisende anbefaler imidlertid å tilbringe minst fem dager på skjærgården slik at de kan utforske de fantastiske fjordene, beundre de majestetiske fjellene i fred, slappe av på sandstrendene, observere sjøfuglkolonier og spasere gjennom de fantastiske landsbyene som Henningsvær eller Reine.

Ideer til ting å se, prøve og hvor du kan bo i Lofoten finner du her.


Billige ferier i Skandinavia: 5 mest naturskjønne kjøreturer og et million-stjerners hotell på en privat øy

© Shutterstock

Sverige: Rute for de majestetiske slottene rundt Mälaren

Mälaren har vært hjertet av det svenske riket i århundrer, så den tiltrekker seg fortsatt elskere av stor historie og natur. Mens du seiler rundt innsjøen kan du besøke sjarmerende byer som Sigtuna, grunnlagt i 970, samt dusinvis av imponerende slott som Skokloster, Strömsholm og Gripsholm.

Hvis du elsker gamle mysterier, ikke gå glipp av sjansen til å se Anundshög, Sveriges største kirkegård, hulemalerier fra bronsealderen ved Boglösa og Häljesta, og runesteiner ved Sigurdsristningen. Ikke gå glipp av de historiske kirkene heller – katedralene i Västerås og Strängnäs vil få deg til å føle middelalderens storhet.


Billige ferier i Skandinavia: 5 mest naturskjønne kjøreturer og et million-stjerners hotell på en privat øy

© DELFI / Kęstutis Cemnolonskis

Den svenske høykysten (Höga Kusten)

Her går veien langs det som sies å være den høyeste kystlinjen i verden. Det er ikke en veldig lang rute (ca. 100 km) med fantastisk utsikt. Her vil du gå gjennom steder hvis landskap ble formet av istiden og som nå er innskrevet på UNESCOs verdensarvliste. Høybanken stiger fortsatt med en hastighet på rundt 90 cm per århundre.

Höga Kusten strekker seg gjennom barskog, dype daler, bukter seg langs ruvende høye klipper og imponerende klipper, og byr på spektakulær utsikt over øyene og kysten av Bottenviken. Like ved hovedveien ligger Skuleskogen nasjonalpark, som byr på utrolig flotte ruter for turgåere.

Mer informasjon om den svenske høykysten finner du her.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere materialet vårt i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *