Norge og Storbritannia donerer Black Hornet-mikrodroner til Ukraina

Storbritannia og Norge har gått sammen om å kjøpe og donere norskproduserte «Black Hornet»-mikrodroner til Ukraina, meldte det norske forsvarsdepartementet.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen

Reklame

Donasjonen vil koste opptil 90 millioner NOK (9,34 millioner euro) og inkluderer selve dronene, reservedeler, transport og opplæring. Donasjonen skal finansieres av en britisk stiftelse, som Norge har gitt 400 millioner kroner (41,5 millioner euro).

Hun ba selv om denne typen utstyr for å kjempe mot inntrengerne Ukraina. Lengden på «Black Hornet»-dronen er 168 millimeter, og vekten er 33 gram.

Den norske «Black Hornet» er verdensmarkedsleder i sin nisje og brukes av en rekke NATO-land, inkludert USA og Storbritannia. Dronen er beregnet for rekognosering og identifikasjon av mål. Den er enkel å bruke, vanskelig å få øye på og egnet for bykamp, ​​sier forsvarsminister Bjørn Arild Gramm.

I tillegg vil «SteelRock Nightfighter» antidronesystemer verdt rundt 100 millioner kroner (10,4 millioner euro) kjøpes inn for Ukrainas behov, informerer departementet.

Andre land fortsetter også å forsyne Ukraina med våpen og utstyr. «Defense News» melder at Tyrkia har levert 50 brukte «Kirpi» minebeskyttede pansrede kjøretøyer til Ukraina og antallet kan øke.

På den annen side har Tyskland akseptert levering av 15 «Leopard 2»-stridsvogner til Slovakia, som vil sende 30 BVP-1 infanterikampvogner til Ukraina, skriver portalen.

fra Russland fullskala invasjonen av Ukraina begynte tidlig på morgenen den 24. februar, med rakettskyting, luftangrep og ankomst av bakkestyrker. Russland ble opprinnelig nevnt som et av målene for invasjonen ukrainsk «denazifisering».

Okkupantene i Ukraina har lidd store tap og er anklaget for forsettlig drap på sivile, samt andre krigsforbrytelser. Okkupantenes grusomheter begynte å bli avslørt i massevis etter at ukrainerne drev dem ut av forstedene til Kiev, som Bucha.

fra Russland behandling av ukrainere, inkludert drap og opprettelse av infiltrasjonsleirer, preget av dette «fascismens manifest»publisert av Kremls propagandanyhetsbyrå «RIA Novosti».

Generelt har krigen i Ukraina pågått siden 2014, da Russland travelt Krim halvøya og startet en krig ukrainsk i øst.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *