Amerikanske hockeyspillere kjemper tilbake og triumferer i U18 verdensmesterskapet

Danny Nelson scoret det første amerikanske målet mindre enn ti minutter ut i tredje periode. Fem minutter før slutten av tredje kvarter fikk Sverige en to-minutters utvisning, som amerikanerne brukte og etter Cole Eisermans presise skudd utlignet (2:2).

Ryan Leonard scoret vinnermålet i det tredje minuttet av overtiden.

Trey Augustine gjorde 30 redninger for vinnerne, mens Noah Erliden gjorde 38 redninger på den andre enden.

Kanadiske ishockeyspillere vant bronsemedaljene og slo Slovakia 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0) på overtid.

I semifinalen beseiret USA Slovakia 7-1, mens Sverige beseiret Canada overbevisende 7-2.

En dag tidligere, i kampen om å holde seg i elitedivisjonen, slo Norge Tyskland 3-2 i den andre kampen, og vant serien 2-0.

I kvartfinalen anerkjente Latvia svenskenes overlegenhet med 1:6, og okkuperte åttendeplassen i mesterskapet. Før det tapte latvierne for USA 1:7 i undergruppekampene, anerkjente overlegenheten til jevnaldrende Finland 2:5 og Sveits 1:5, men slo Norge 1:0 i kampen for å gå videre til kvarteret. -finaler og beholde plassen i elitedivisjonen.