Det amerikanske hockeylaget slår Frankrike med et fantastisk resultat. Høydepunkter / Artikkel

USA startet denne kampen relativt tregt, men scoringen ble åpnet i det syvende minuttet da Drew O’Connor sørget for 1-0.

O’Connor sørger for 1-0

Cutter Gauthier var livlig i det 12. minutt og slo målvakten mesterlig til 2-0 for USAs landslag.

Gauthier sørget for 2-0

Serien av amerikanske mål stoppet ikke der: Etter mindre enn 14 minutters spill var stillingen på resultattavlen allerede 3-0, og denne gangen ble målet scoret av Teejay Tynan.

Tainan sørger for 3-0

Det franske laget startet andre omgang med et keeperbytte – Sébastien Ilonen ble erstattet i mål av Quentin Papillon, som ikke hadde sluppet inn mål så langt i denne turneringen. Men situasjonen endret seg mindre enn to minutter senere da Frankrike fikk et nedtak, som Gauthier mesterlig brukte til å gjøre 4-0 med sitt andre mål.

Gauthiers andre mål for kampen

I starten av tredje periode gjorde det franske lagets forsvarsspillere en tabbe, som O’Connor mesterlig utnyttet til 5-0.

O’Connor sørger for 5-0

Og ganske snart var stillingen 6:0 – denne gangen gikk ikke Scott Perunovich glipp av muligheten til å si noen enkle ord.

Resultatet er allerede 6-0 i favør USA

Etter en stund sørget Rocco Grimaldi for 7-0. De franske hockeyspillerne fikk umiddelbart muligheten til å svare, men den amerikanske målvakten var mesterlig.

USA scorer sitt syvende mål

Etter mindre enn ett minutt er resultattavlen allerede ganske uanstendig – 8:0, denne gangen ble målet scoret av Conor Garland.

Garland gjør 8-0

9:0 – og et hattrick for Gauthier!

Gauthier oppnår et «hattrick»

Samtidig som signalet for kampslutt krysser pucken mållinjen for tiende gang. Dommerne gjennomgikk episoden og bestemte at det tiende målet fortsatt var et tidels sekund.

Det amerikanske landslaget har en fantastisk prestasjon i denne turneringen – seks seire på seks kamper. På den annen side har det franske laget hatt én seier så langt, og slått Østerrike (2:1) på overtid, og reddet et poeng på to overtidstap – mot Danmark (3:4) og Ungarn (2:3).

KONTEKST:

De fire sterkeste lagene i gruppen går videre til kvartfinalen. Verdensmesterskapet finner sted i Riga og den finske byen Tammerfors, hvor medaljevinnerne offentliggjøres under finalen 28. mai.