Den norske hekkeløperen Varholm blir tre ganger verdensmester. Høydepunkter i finalen / Artikkel

Varholm, den olympiske mesteren, kom i mål flere meter foran sine nærmeste konkurrenter, med tiden 46,89 sekunder. British Virgin Islands-løper Kyron McMaster (47.34) ble sølvvinner, mens den amerikanske hekkeløperen Rye Benjamin (47.56) tok bronse.

400 meter hekk finale

Tidligere toer Marylady Paulino fra Den dominikanske republikk triumferte på 400 meter for kvinner, og endte overbevisende først på 48,76 sekunder.

Finalen på 400 meter

Polens Natalia Kaczmarek (49.57) og den barbadiske sprinteren Sada Williams (49.60) delte sølv og bronse.

1500 meter finale

Briten Josh Kerr vant den første gullmedaljen på høyeste nivå over 1500 meter, og kom i mål på 3 minutter og 29,38 sekunder. Nordmannen Jakob Ingebritsen, storfavoritt, vant sølv med kun tre hundredeler av et sekund foran sin landsmann Narvi Gilji Nordos.

Nina Kennedys seiershopp

I kvinnenes stavsprang ble gullmedaljene vunnet av australieren Kennedy, som oppnådde samme resultat – 4,90 meter – og av den amerikanske olympiske friidrettsmesteren Moon, som også forble ubeseiret ved verdensmesterskapet i fjor.

Katie Moons seiershopp

Finske Vilma Murto (4,80 meter) vant bronsemedaljen.

Det ble tidligere rapportert at verdensmesterskapsdebutanten Agate Caune ble nummer fire på 5000 meter etter et sologjennombrudd i sitt semifinaleløp og sikret henne opptreden i lørdagens planlagte finale.

På den annen side, i trippelhoppet, var ikke Ruta Kate Lasmane blant de 12 beste i kvalifiseringen, noe som nektet henne en plass i finalen. Lasmane nådde 13,87 meter i det mest vellykkede hoppet og tok 19. plass sammenlagt i konkurransen med 36 deltakere.

Onsdag, på morgenøkten, ble det beste resultatet i kvinnenes spydkast oppnådd av Līna Mūze-Sirmā, og Anete Kociņa sikret seg også finaleplass med det åttende resultatet.

Verdensmesterskapet i den ungarske hovedstaden varer til søndag 27. august.