Australske og New Zealandske fotballspillere starter verdensmesterskapet med seire

I undergruppe A-kampen slo New Zealanderne nordmennene 1:0 (0:0).

New Zealanderne tok ledelsen tidlig i andre omgang da Hanna Wilkinson skjøt ballen i Norges mål etter tre minutter etter en Jackie Hand-pasning.

På slutten av ordinær tid fant hoveddommeren, etter å ha sett reprisevideoen, en håndball fra den norske fotballspilleren og tildelte en straffe, som Ria Percival gikk for å eksekvere. Ballen sendt av newzealendingen traff tverrliggeren og stillingen forble 1:0.

I de siste minuttene av tilleggstiden kunne nordmennene ha utlignet, men New Zealand-keeperen slapp ikke ballen i mål.

Det var New Zealands første seier i en verdenscupfinale.

De to andre lagene i undergruppe A, Sveits og Filippinene, møtes fredag.

Torsdag ble tre personer, inkludert skytteren, drept i en skuddveksling i Oakland i forkant av verdenscupåpningen. New Zealands statsminister Chris Hipkins sa etterpå at sikkerheten ville bli skjerpet under turneringen, men det ville ikke stoppe konkurransen.

Australia slo debuterende Irland 1-0 (0-0).

I det 52. minutt ble det dømt en 11-metersstraff på det irske landslagets mål, som ble levert av forsvarsspiller Stephanie Catley.

Canada og Nigeria er også i gruppe B.

Kvinnelige fotballspillere kjemper om verdenscuppokalen for niende gang i historien, i år er det for første gang 32 lag som deltar.

For fire år siden slo USA Nederland 2-0 i finalen i den siste turneringen i Frankrike og feiret sin fjerde turneringsseier på rad, og løftet trofeet for andre gang på rad. Tyskland har vunnet mesterskapet to ganger, mens Norge og Japan har én tittel hver.