Marokkanerne slo Spania på straffe, de når kvartfinalen i verdenscupen for første gang. Hovedhendelser / Artikkel

Målvakt Yassin Bono dukket opp som Marokkos helt i spark etter kampen, og grep ballen to ganger, men en gang ble spanjolene nektet suksess ved målstolpen. Marokkanske fotballspillere utnyttet tre av fire sjanser, noe som betydde slutten på turneringen for det spanske landslaget.

Straffesparkkonkurranse etter kampen

Tru mot lagets taktikk hadde spanjolene god ballkontroll i første omgang, men klarte først å skape mer truende situasjoner på mål sent i andre omgang, da de slitne motstanderne ikke var i stand til å utvikle en så aktiv kontring. . Marokkanerne hadde enda bedre sjanser på kontringene, som også ble uutnyttet.

I første omgang av ekstraomgangene, til tross for at Spania dominerte ballbesittelse, lukket marokkanerne inn på målet, men Walid Chedira kastet en enkel ball forbi den spanske målvakten Una Simon, som reddet ballen med foten. På tampen av pausetiden traff Pablo Sarabias skudd lengste stolpe, men resultatet forble den samme.

Marokkanerne møter vinneren av duellen mellom Portugal og Sveits i neste knockout-runde, som offentliggjøres senere tirsdag etter 16-delsfinalen.

Marokkanerne startet gruppespillet med uavgjort mot det kroatiske landslaget (0-0), men i de to neste kampene slo de Belgia (2-0) og Canada (2-1). Spanjolene på sin side endte på andreplass i sin gruppe, etter seier over Costa Rica (7-0), etterfulgt av uavgjort mot Tyskland (1-1) og tap mot Japan (1-2).

32 landslag deltok i siste runde av verdenscupen i Qatar, som ble delt inn i åtte grupper i første etappe av turneringen og spilte round robin frem til 2. desember. De to øverste lagene fra hver gruppe har gått inn i utslagsfasen, som vil kulminere i finalen 18. desember.