Kroatene får straffer og hindrer de brasilianske gigantene i å delta i semifinalen i VM. Høydepunkter / Artikkel

Neymar scoret for Brasil på slutten av første omgang av ekstraomgangene, men Bruno Petkovic gjorde det likt i andre omgang av ekstraomgangene.

Kroatene vil oppdage sine neste motstandere senere fredag ​​etter duellen mellom Nederland og Argentina.

Straffesparkkonkurranse etter kampen

Kroatene klarte å bremse Brasils angrepsaktivitet i første omgang, og begge lag hadde få sjanser til å åpne scoringen. Etter pause forvandlet brasilianerne angrepet sitt og befant seg oftere foran motstandermålet, der Dominik Livakovic oppnådde nullen som vanlig. Brasils lyseste stjerne, Neymar, forble også tom.

Det brasilianske landslaget avslører resultatet

Men på slutten av første omgang av ekstraomgangen løp Neymar inn i 16-meteren med ballen etter et spill fra brasilianerne, og etter å ha passert Livakovic skjøt han feilfritt under tverrliggeren. På landslaget scoret Neymar 77 mål, og gjentok rekorden satt av den brasilianske legenden Pelé i offisielt anerkjente kamper.

Kroaterne utligner

Kroatene klarte imidlertid å unngå tap i ekstraomgangene – Mislav Oršić la inn til en fri Petković i 16-meteren, hvorpå sparket lett traff forsvareren og fløy i mål.

I sparkene etter kampen gjorde det kroatiske landslaget alle sine fire sjanser, mens Livakovic reddet brasilianske Rodrigos skudd, og til slutt traff Marquinhos stolpen.

I den første elimineringsrunden slo brasilianerne Sør-Korea overbevisende (4:1), mens det kroatiske landslaget kjempet til uavgjort mot Japan (1:1) i 16-delsfinalen og tok seier etter kampen. straffespark.

I gruppespillet, etter seirene over Serbia (2-0) og Sveits (1-0), tapte det brasilianske landslaget mot Kamerun (0-1), som ikke gikk videre, i den tredje kampen, men allerede hadde sørget for deltakelse i 16-delsfinalen før fiaskoen. I gruppen spilte kroatene uavgjort mot Marokko (0-0) og Belgia (0-0), men slo kanadierne (4-1).

32 landslag deltok i sluttfasen av verdenscupen i Qatar, som ble delt inn i åtte grupper i første etappe av turneringen og spilte round robin frem til 2. desember. De to beste lagene fra hver gruppe gikk inn i knockout-fasen, som kulminerer i finalen 18. desember.