10 personer ble skadet etter et jordskred i Norge, 21 er etterlyst: en litauer forsvant også i dette området

Be om hjelp

I Facebook-gruppen som samler norske litauere, var det også en forespørsel om hjelp til å finne en litauer som forsvant på tragediestedet.

Kvinnen forlot huset for å gå tur med hunden og har ikke kommet tilbake, hun svarer ikke på anrop, telefonen er slått av.

Vytautė Šmaižytė, pressesekretæren til utenriksminister Gabrielius Landsbergis, skrev på Facebook onsdag kveld at hun følger spent med på alle nyhetene om denne katastrofen. Så langt er det ikke mottatt informasjon om ofrene fra Litauen.

«Vi følger spent med på nyheter fra Norge, der et massivt jordskred ved Oslo i byen Asko (i Gjerdrum bydel) har slukt bolighus og andre strukturer.» Informasjon om skadde landsmenn følger informasjon om savnede personer. lokalt politi, det er håp om at de nettopp kan ha dratt», skrev han på Facebook.

Et av de største skredene

Etter hvert som raset beveget seg, ble veien gjennom byen etterlatt med en dyp forsenkning som biler ikke kunne krysse. Opptak som ble sluppet viste dramatiske opptak av et hus som glir inn i en åpen kløft.

Publiserte bilder viser at minst åtte hus ble ødelagt.

Polititalsmann Roger Pettersen sier til norske medier at ingen savnede personer er meldt, men tjenestemenn kan ikke utelukke at det var personer inne i det kollapsede huset på tidspunktet for katastrofen. Ifølge ham er det foreløpig ingen informasjon om skjebnen til de 21 personene som er registrert i dette området.

– Disse 21 personene klarte å evakuere på egenhånd, men det er mulig at disse personene fortsatt befinner seg i katastrofeområdet, sier R. Pettersen til NTB-nyhetsbyrået.

En av de skadde ble alvorlig skadd, mens de ni andre ble lettere skadd. På ulykkestidspunktet var værforholdene i området tøffe, det snødde og det var kaldt.

Det bor rundt 5000 mennesker i Aske. mennesker.

«Det er vondt å se hvordan naturkreftene har ødelagt Jerdrum. Mine tanker går til alle som er berørt av dette raset. Det er nå viktig at redningstjenestene gjør jobben sin,» skrev statsminister Erna. Solberg på Twitter.

I en egen uttalelse bemerket statsministeren at «dette er trolig et av de største skredene i Norge, med de alvorligste konsekvensene».

I området der Askas ligger er det rikelige reserver av løs leire, som under visse forhold kan endre seg fra et fast stoff til en halvflytende masse.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere materialet vårt i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *