TOPP 10 norske skisteder

Med starten på skisesongen i Norge er det verdt å ta en titt på de mest populære skistedene her i landet og finne ut hvorfor ekte vintersportsentusiaster bør velge dem.

Med kallenavnet vinterens land er Norge et av de mest populære reisemålene som ofte velges av skientusiaster. Uansett hvor du er i landet, nord eller sør, kan du virkelig nyte en ganske lang skisesong her, som vanligvis varer fra tidlig november til april.

Norge har et bredt utvalg av steder å nyte vintermoro. De fleste av dem er egnet for familie fritid og underholdning for barn. I de fleste tilfeller vil du kunne oppleve ikke bare gledene ved å gå på ski, men også mye mer sofistikert og mindre hverdagslig underholdning som hundekjøring eller fjellklatring i isete områder.

– I Norge vil alle finne noe de liker. Selv om skiinfrastrukturen ikke er like utviklet her som i for eksempel Frankrike eller Østerrike, er deres betydning i enkelte regioner i Norge veldig stor, forklarer leder Georg B av internasjonale innovasjonsprosjekter i Norge.

De fleste norske alpinanlegg har åpnet dørene for besøkende siden november, så dette er utvilsomt den beste nyheten for ekte vintersportfans.

Norge er imidlertid kjent for å være et land med relativt høye priser. Til tross for dette nevnte den engelske reisebloggen Fairfx ikke mindre enn tre norske alpinanlegg i sin liste over de 20 billigste skidestinasjonene.

Et norsk alpinanlegg kommer til og med på TOP 10 billigste: Geilo er et av de eldste alpinanleggene i landet. Ifølge Fairfx koster en uke med ski på dette feriestedet rundt £291 (det er rundt €413 eller 3800 kroner).

Antall utlendinger som besøker norske alpinanlegg anslås å ha økt betydelig de siste årene. De største fansen av norsk vinter er danskene, svenskene, tyskerne, russerne og engelskmennene. Bestillinger fra engelske skisteder har den siste tiden økt med over 45 prosent. Flertallet av besøkende velger norske feriesteder på grunn av deres utmerkede egnethet for barnefamilier, et bredt utvalg av vinterunderholdning og utmerkede snøforhold.

Så hvis du for øyeblikket leter etter steder å oppleve gledene ved vinterunderholdning, her er ti av de mest kjente skistedene i Norge:

Trisyl. Det er det største skianlegget i landet og er perfekt for barnefamilier. Det er et gigantisk skiområde med tre fjellbakker. Takket være den store snømengden varer skisesongen rundt 150 dager i året.

200241200241

Hemsedal. Et av de mest populære skistedene i Nord-Europa, beliggende i fjellområdet mellom Oslo og Bergen. Dette feriestedet er fullt av stier med ulik vanskelighetsgrad. Det er også mulig å prøve vinteraktiviteter som hundekjøring, fjellklatring og mange andre.

Hemsedal_Norge_1Hemsedal_Norge_1

Hafjell/Kvitfjell. Hafjell ligger 15 kilometer fra Lillehammer og kun 198 km fra Oslo. Siden Lillehammer vinter-OL i 1994 har dette feriestedet vært kjent for sine storslalåmbaner.

Hafjell__Lillehammer_485735_i0Hafjell__Lillehammer_485735_i0

Gaëlle. Det er et av de eldste skistedene, og tilbyr å prøve en ekstremt ekstrem vintersport: ski med drage. Taubanen som er installert på denne stasjonen kan håndtere rundt 25 000 passasjerer i timen, noe som betyr kortere køer og mye mer moro.

Geilo-skigebied-121Geilo-skigebied-121

Myrkdalen. Dette alpinanlegget ligger like ved Vos og kun to timer fra Bergen. Opptil 25 ferger går i feriebyen Myrkdalen. Det er det største skianlegget på Vestlandet, og tilbyr et bredt utvalg av vinteraktiviteter.

maxresdefaultmaxresdefault

Norefjell. Feriestedet ligger kun 90 minutter fra Oslo. Praktisk transport og rikelig med vinterunderholdning er de spesifikke grunnene til at dette feriestedet er ekstremt populært og besøkt.

nedstigning-norefjell-norge-1400nedstigning-norefjell-norge-1400

Oslo Vinterpark. Det er et ganske lite skianlegg, men den største fordelen er at det kun er 20 minutter fra Oslo. Adrenalinsøkere kan prøve et vertikalt hopp fra en høyde på 381 meter her. Hvis dette har fanget oppmerksomheten din, er det her du definitivt vil finne noe å prøve.

714f61d7-baf9-425a-ff24-fb384156b060714f61d7-baf9-425a-ff24-fb384156b060

Hovden. Det er det største skianlegget på Østlandet, som ligger i Setesdal. Her kan du prøve en 1300 meter lang dalløype og mer enn 30 løyper av ulik vanskelighetsgrad.

13599335141359933514

Rauland. Det er et kompleks av tre feriesteder, hvor besøkende får tilgang til forskjellige fasiliteter med gratis buss. Dette feriestedet er kjent for sin snowboardpark og velutviklede infrastruktur for denne sporten.

Oversiktskart_lightbox_imageOversiktskart_lightbox_image

Kongsberg. Det er et moderne skianlegg omtrent en time vest for Oslo. Dette feriestedet har sin egen slalåmbane, perfekt for ulike arrangementer og konkurranser.

veldig storveldig stor

Likte du det? Bruk et sekund på å støtte MantasM på Patreon!

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *