Retur fra Litauen uthvilt og forskjønnet – hvilke prosedyrer velger utenlandske litauere vanligvis?

Det er ingen hemmelighet at mange litauere som bor og jobber i utlandet velger Litauen for skjønnhetspleie og behandling av hudsykdommer. Årsakene til dette er forskjellige: det er ingen språkbarriere, tjenestene er billigere, men de er preget av høy kvalitet, den estetiske forståelsen er den samme, som kan variere avhengig av kultur. Hudleger fra Center for Dermatology and Cosmetic Surgery ved «Kardiolitas Klinikų» forteller oss om de mest populære prosedyrene utført av utenlandske litauere.

«Litauere fra utlandet søker om både hudsykdommer og kosmetiske prosedyrer. Det hender at for behandling av sykdommer kommer de med noen måneders mellomrom, vanligvis fra Storbritannia, Irland, noen ganger fra «Tyskland. Mange av disse pasientene setter pris på det faktum at de kan snakk med legen på morsmålet deres, pluss at det koster dem mindre å besøke oss, mange sier at de får en tjeneste av bedre kvalitet,» forklarer hudlegen Dr. Jurgina Ţelienė.

Injeksjoner bidrar til å opprettholde et ungdommelig utseende

Dr. J. Ūselienė bemerker at de vanligste forespørslene er for botulinumtoksininjeksjoner, hyaluronsyrefyllstoffer og «Secret RF» laserprosedyrer. Hudoppstramming og fuktighetsprosedyrer er også populære – PRP, «Suneko» og ravsyreinjeksjoner.

«Den mest populære prosedyren er korrigering av ansiktsrynker med botulinumtoksin-injeksjoner. Det er en rask, effektiv og nesten smertefri prosedyre. Botulinumtoksin injiseres i muskelen og blokkerer bevegelsen, derfor glattes rynkene ut, men ansiktsuttrykkene er minimale. for et naturlig utseende. Botulinumtoksin begynner å virke etter ca. 5 dager, og dens fulle effekt avsløres etter 2 uker. Effekten varer i 3 til 6 måneder. Botulisme har den spesielle egenskapen å lære oss å ikke rynke pannen, så pasienter nyter ofte resultatene for nesten et år, ettersom de lærer å kontrollere ansiktsuttrykkene sine,” forklarer Dr. J. Ţelienė.

Hudlege Dr. Jurgina Ţelienė

Hudlegen deler at utenlandske litauere ofte kommer for ansiktskonturering og plumping av leppene med hyaluronsyrefyllstoffer.

«Med hyaluronsyrefyllstoffer korrigerer vi kinnene og under øynene, og reduserer dermed tegn på tretthet i ansiktet. Vi kan også fylle ut hakefoldene, kalt marionetter, og gi ansiktet et mer muntert uttrykk. Godt sikkert, med hyaluronsyre fyllstoffer vi kan fremheve kjevelinjen, korrigere formen og volumet på leppene – etter hvert som vi eldes, blir de smalere, og etter å ha gjenopprettet det tapte volumet, fremstår en kvinne umiddelbart som yngre», forklarer Dr. J. Ţelienė.

Eliminering av farlige og estetisk lite attraktive formasjoner

Litauere som kommer fra utlandet velger ikke bare skjønnhetsprosedyrer, men også fjerning av ulike hudformasjoner. Hudlege Edita Naruševičiūtė-Skripkienė hevder at pasienter oftest kommer for å fjerne føflekker, myke myomer, seboreiske keratoser – formasjoner som er store, som forårsaker ubehag under daglige aktiviteter eller av estetiske årsaker, når disse formasjonene er i synlige områder som ikke er dekket av klær.

«I vår klinikk registreres pasienter til konsultasjon med mulighet for umiddelbart å utføre prosedyren med CO2-laser. Lasere som brukes til å fjerne formasjoner er forskjellige, noen jobber mer aggressivt, andre mer skånsomt. «Kardiolitas-klinikker» har tre CO2-lasere med svært forskjellig funksjon – en er egnet for å fjerne selv de minste formasjoner med en diameter på 0,2 mm uten å etterlate et arr, de andre er egnet for å fjerne store formasjoner, skadet eller blødning, vi har derfor muligheten til å velge den metoden som er best egnet for pasient», forklarer E. Naruševičiūtė-Skirpkienė.

Hudlege Edita Naruševičiūtė-Skripkienė, lege ved «Kardiolitas Klinikų».

Hudlegen forteller at under konsultasjonen undersøkes ikke bare formasjonene som pasientene kom for, men også hele kroppens hud, for ikke å gå glipp av precancerøse forandringer eller hudkreft.

«Formasjonene kontrolleres under en dermatoskopisk undersøkelse – hvis det er karakteristiske tegn på hudonkologiske sykdommer, utføres om nødvendig patologiske tester, det vil si at formasjonen eller dens fragment sendes til undersøkelse på mikroskopisk nivå. Et besøk til lege med undersøkelse og fjerning av formasjoner tar ca 45 minutter, er det flere formasjoner eller de er større kan det ta lengre tid», sier hun.

Hvis du følger legens instruksjoner, kan du fly umiddelbart etter prosedyrene.

Dermatologer fra «Kardiolitas Clinics» forsikrer at etter alle disse prosedyrene kan pasienter returnere hjem umiddelbart. Det viktigste er å følge omsorgsinstruksjonene som er foreskrevet av legen nøye. I det ideelle tilfellet anbefales det imidlertid å bli i Litauen en stund etter prosedyren, slik at du i tilfelle komplikasjoner kan kontakte legen som utførte prosedyren.

Etter skjønnhetsinngrep kan det ofte oppstå rødhet, hevelse og blåmerker, og etter fjerning av formasjonene dannes det et sår, irritasjon og kløe kan kjennes. Etter prosedyrene anbefales det å ikke gå til svømmebassenget, badstuen, vannmassene i noen dager, eller ikke gjøre intensive øvelser på en dag eller to. Etter laserprosedyrer anbefales det å unngå sol i 4-8 uker og bruke produkter med SPF50 annenhver time.

For prosedyrene du er interessert i, kan du alltid kontakte dermatologi og kosmetisk kirurgi sentrene til «Kardiolitas Clinics» i Vilnius og Kaunas. Under konsultasjonen vil spesialistene gjerne gi deg råd om forberedelse er nødvendig – de vil forklare hvordan du forbereder prosedyren.

Slik. +370 620 33383
www.dermatologija.kardiolitoklinikos.lt

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Retur fra Litauen uthvilt og forskjønnet – hvilke prosedyrer velger utenlandske litauere vanligvis?

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *