Naturskolen i Curonian Spit National Park starter sin virksomhet i Nida

I Nida åpner Naturskolen Curonian Spit National Park på adressen Purvynės st. 8A. Den offisielle åpningen av skolen og presentasjon for publikum finner sted 30. november.

Onsdag kl. 13.30 inviteres alle medlemmer av samfunnet til å gjøre seg kjent med plassene, fremtidige aktiviteter og samarbeidsmuligheter.

Innkvarterings- og overnattingsfasilitetene lover å tilby grønne utdanningsprogrammer av ulik varighet for ulike aldersgrupper.

Målet med naturskoler er at flest mulig skal få kunnskap om naturvern og forstå hva villmark er, forstå naturlandskapet, prosessene som foregår i det, l gjensidig samspill mellom komponentene i landskapet, kjenne til verdiene av naturen, for å forstå hvem som skal beskytte dem.

«Det er veldig viktig for oss at besøkende til den kuriske tangen forstår det unike med naturen på denne halvøya, gjenkjenner prosessene som foregår der, finner ut hva som er mest verdifullt her og berører hemmelighetene til villmarken Naturskoler er veldig populære i Norge , Sverige, Finland, Storbritannia og andre vesteuropeiske land Selv de minste norske barna tilbringer mye tid i naturen, uansett værforhold», melder Curonian Spit Regional Park.

I det kuriske spyttet vil naturskolen være et rom for uformell miljøundervisning for ulike grupper mennesker – barn, unge, voksne og eldre. Hovedaktivitetene som planlegges vil være naturopplæring, ekskursjoner, fotturer, naturkurs, leirer, klubber, treninger, arrangementer m.m.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *