National Park Nature School åpner i Curonian Spit

Naturskolen, som er etablert i flere bygninger i Smiltyne og Nida, åpner dørene mandag i den kuriske nasjonalparken.

Naturskolen vil operere hele året og tilby bevaringsprogrammer av Curonian Spit National Park til besøkende grupper, kunngjorde National Service for Protected Areas.

I følge tjenestens kunngjøring er skoleklasser spesielt velkomne, men det nye undervisningsrommet for naturvern er beregnet for alle besøkende – barn, unge, voksne, eldre, det passer for personer med nedsatt funksjonsevne.

«Vi inviterer grupper som ønsker å kjenne det kuriske spyttet med alle dets opplevelser: å observere trekk av fugler, reise barbeint gjennom sandørkenen, smake på ukjente planter, lukte på luktene av skogen, kjenne sporene etter dyr,» sier Aušra Feser , direktør for Curonian Spit National Park Directorate.

Skolen vil introdusere publikum til verdiene til Curonian Spit National Park, hva som er beskyttet og hvorfor. Naturkurs vil foregå ikke bare i skolerom, men også i villmarken, i skogen, i sanddynene, i forskningsverksteder eller natteturer. Når du reiser fra Smiltynė til Nida, kan du oppleve naturen til hele den kuriske spytte.

Smiltynes ​​renoverte bygninger er utstyrt med undervisnings-, overnattings-, serverings- og fritidsrom. Skolen vil kunne ta imot grupper på inntil 15 personer om gangen. Grupper på inntil 25 personer er velkommen i det nye Nida-bygget.

I det kuriske spyttet ble Naturskolen opprettet i henhold til prosjektet «Vern av landskapsverdier og tilpasning til kunnskap» utført av Statens tjeneste for verneområder.

Det er for tiden ni naturskoler i de vernede områdene: i nasjonalparkene Aukštaitija, Dzūkija og Curonian Spit, samt i de regionale parkene Sirvėta, Kaunas mariai, Kurtuvėnai, Varnii og Žagarė og i reservatet til Žuvintas biosfære.

Ifølge rapporten er naturskoler svært populære i Sverige, Finland, Storbritannia og Norge, hvor barn tilbringer mye tid i naturen, uavhengig av værforholdene.


Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *