Morawiecki vil at Norge skal dele merfortjenesten. Orban slo ham. Bedrifter vil betale

Da statsminister Mateusz Morawiecki anklaget Norge for ikke å dele overskuddet fra oljehandelen, jobbet Ungarns statsminister Viktor Orban med en lignende plan. Det viser seg at Ungarn har til hensikt å tvinge selskaper til å betale skatt på «ekstrafortjeneste».

Se videoen
Er det verdt å betale for mye på lånet nå? Eksperten forklarer

Ungarn. Banker og andre store virksomheter skal betale den nye skatten. Gjennom krig og sanksjoner

Lederen for den ungarske regjeringen forklarte motivasjonene sine på sosiale nettverk. Han skyldte prisøkningen både på krigen (som ikke peker direkte mot Russland) og på EU, som innførte sanksjoner.

«Energiprisene fortsetter å stige, situasjonen blir vanskeligere og vanskeligere. Vi må også umiddelbart øke forsvarsevnene våre. I mellomtiden tjener de store bankene, multinasjonale selskapene mer og mer takket være økningen i rentene. Dette er grunnen til at regjeringen har bestemt seg for å opprette et beskyttelses- og forsvarsfond», skriver Orban.

Viktor Orban: De som tjener penger på krig må dele

Betalinger til det vil komme fra overfortjenesten til banker, forsikringsselskaper, store kommersielle og energiselskaper og flyselskaper.

– De som oppnår ytterligere fordeler i en krigssituasjon er forpliktet til å hjelpe innbyggerne og bidra til å styrke landets forsvarsevner – sa lederen for den ungarske regjeringen. Han la til at fondet er ment å beskytte jobber, familier og pensjonister mot virkningene av krig.

Norge kuttet penger for dårlige tider. Det er fra henne Morawiecki vil sifon

Morawiecki: «Skriv til venner i Norge. De bør dele»

Den polske statsministeren har også nylig snakket om behovet for å dele overskudd. Under møtet med ungdom snakket Mateusz Morawiecki om Norge som blant annet takket være olje vil kunne nyte godt av ytterligere 100 milliarder euro. – Skriv til dine unge venner i Norge. De burde dele – Morawiecki anket.

Norge er den nest største oljeprodusenten etter Russland – daglig produksjon kan nå fire millioner fat – og kan dermed «ta over» noen av avtalene som er inngått med Moskva, og dermed beskytte Europa mot energikrisen. Det skal bemerkes at Norge i 2022 vil gi deler av midlene fra salg av olje for å hjelpe Ukraina.

Du kan lese mer om økonomien på hjemmesiden Gazeta.pl

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *