Norge. Regjeringen har forbudt salg av alkohol etter midnatt. Årsaken er koronavirus

Norge. Som statsminister Erna Solberg sa: «Alkoholforbruk påvirker atferd, og gjør det vanskeligere å opprettholde sosial distansering.» Forbudet gjelder inntil videre.

Norge. Salg av alkohol etter midnatt er forbudt

Osloklubbeiere er knuste etter at det ble innført forbud mot salg av alkohol på restauranter og barer etter midnatt. De hevder at 80 % av inntekten deres kommer fra nattlige inntekter. I Norge er det ikke mulig å kjøpe alkohol i nattbutikk, men kun i tidligere stengte offentlige alkoholbutikker.

Flyforbud til 45 land. Regjeringen la frem listen

Den norske regjeringen varslet også en ny restriksjon fredag. Bruk av maske er obligatorisk ved reiser for personer som kommer fra land som anses å være såkalt røde, dvs. epidemiologisk risikable. I tillegg må de gjennom 10 dagers hjemmekarantene. De nye «røde» landene i Norge fra lørdag blir Frankrike, Tsjekkia, Monaco og Sveits.

– sa helse- og sosialminister Bent Hoeie.

Coronavirus i Norge

Den norske regjeringen varslet også en anbefaling om å bruke ansiktsdekke på offentlig transport i rushtiden. I Norge analyseres også muligheten for å åpne testsentre for å oppdage koronavirus hos personer som kommer inn i landet, på flyplasser og fergeterminaler. Den norske regjeringen vil, til tross for kunngjøringer og forventninger fra kunstner- og idrettsmiljøene, ikke tillate at grensen for samlinger på mer enn 200 personer heves.

Helsedepartementet deler Polen inn i soner. Her er de nye forbudene og restriksjonene

I Norge har antallet nye koronavirussmitte falt jevnt siden slutten av mars. I løpet av de siste to ukene har det imidlertid blitt registrert en ytterligere økning. Et av SARS-CoV-2-utbruddene skjedde på et cruiseskip, andre er blant annet knyttet til organiseringen av arrangementet i Oslo.

RadioZET.pl/PAP

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *