Norge. Kvinne dømt for å ha hjulpet islamister. «Hun oppdro neste generasjon IS-rekrutter» | Nyheter fra hele verden

– Siktede dro til et område kontrollert av terrorister hvor hun ved å ta vare på barna og utføre ulike husarbeid skapte forutsetninger for aktiv deltakelse av de tre ektemennene i krigsaktiviteter. Denne kvinnen oppdro neste generasjon av rekrutter fra Islamsk Stat, sa dommer Ingmar Nestor Nilsen under høringen.

Se videoen 10 år med borgerkrig i Syria. Millioner av flyktninger, gigantiske ødeleggelser, en krise forverret av pandemien

Kvinne dømt for å ha hjulpet islamister. Dette er den første dommen i Norge som anerkjenner en kvinnes rolle som deltakelse i en terrororganisasjon.

Dommerne ved Oslo tingrett ga flere grunner til at den 30 år gamle norske kvinnen ble dømt. Da kvinnen dro til Syria, visste hun ifølge dommerne utmerket godt at ektemannen Bastian Vasquez var medlem av en terrororganisasjon. – Retten la også til grunn at da hun dro til Syria, var målet hennes å bo et sted hvor radikal islam ble praktisert, melder det norske dagbladet. «Etterpost».

Dommerne slo også fast at kvinnen ikke bare var en kone og mor. De er ikke i tvil om at det å reise til Syria, passe barn, rydde og bo med tre ektemenn gjorde det lettere for dem å delta i krigen og deltok aktivt i ISIS – melder «Aftenposten».

Aktoratet er fornøyd med dommen. Forsvarsadvokater fremhever bevis på uskyld

Aktor Geir Evanger sa seg fornøyd med dommen. Kvinnens advokater erkjente på sin side hennes uskyld i retten, og hevdet at 30-åringen ønsket å reise tilbake til Norge og var et offer for menneskehandel. Dommerne understreker imidlertid at det kvinnen gjorde som kone og mor ikke tyder på at det var tvangsarbeid og at hun etter deres mening ikke er et offer for menneskesmugling.

Selv hennes forsøk på å reise hjem bidrar ikke til kvinnens frifinnelse. «At tiltalte ønsket å reise hjem til Norge hadde ikke sammenheng med hennes plikter som husmor og mor, men snarere med at hun og hennes barn ønsket å unnslippe den vanskelige hverdagen i et krigsrevet land.» sa retten. sa retten.

Rettens dom er den første mot en norsk kvinne som reiste til Syria og til slutt sluttet seg til ISIS. På spørsmål om hvilken betydning denne dommen har for norsk rettspraksis, svarte aktor Evanger at denne saken legger rammene for lignende saker. – Dette kan være en pekepinn for senere saker – sa han.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *