League A: «Zalgiris» knuste «Knights»

© alyga.lt bilde

Den 21. runden av «Optibet A League» begynte i hovedstaden, hvor Vilnius «Žalgiris» kjempet mot Vilnius «Knights».

Žalgiris-spillere forlenget sin suksessrekke i hovedstadsderbyene – de feiret seieren sikret av de grønne og hvite med resultatet 3:0 (1:0).

Den første farlige sjansen ble skapt av Žalgiris etter mer enn halvparten av kvarteret – Donatas Kazlauskas, som mottok ballen fra Jurijus Kendyš ved inngangen til sekstenmeteren, stoppet ballen med ett trykk og skjøt inn i målfeltet, men Armantas Vitkauskas var i en god posisjon og spilte med selvtillit.

I det 36. minutt gjorde A. Vitkauskas en feil, han kolliderte med en lagkamerat mens han forsøkte å nå ballen i 16-meteren, og Stipe Vučuras utnyttet denne situasjonen til å score.

I begynnelsen av andre del av kampen scoret landets mestere nok et mål i denne kampen, da Mathias Oyewusi, som viste kvaliteten på pasningshastigheten etter J. Kendyš, scoret med et velrettet skudd.

Da siste minutt av ordinær tid tikket ned falt det 3. målet for de grønne og hvite, da Ovidijus Verbickas sendte ballen i mål etter en fin kombinasjon fra Zalgiris, og Yukiyoshi Karashima bidro med en pasning avgjørende.

Etter den 21. runden i «Optibet A League» gikk «Žalgiris» med 49 poeng, i hvert fall midlertidig forbi «Panevėžis», mens «Knights», som opplevde nok en fiasko, har 14 poeng og er rangert som niende.