I Panevėžys fotografigalleri – Mangefasettert portrett av Valdas Jenciaus «Portrett av Klaipėda» – AINA

Fra 30. august åpner fotoutstillingen «Portrait of Klaipėda» av Valdas Jencias i delen av Panevėžys kommunale kunstgalleri – fotografigalleri.

«Portrettet er en transcendent grense mellom her og der. Det tilhører verken denne verden eller den andre. Det er ikke fysisk, det er åndelig. Suspendert… Mellom gudenes gjennomsiktige eter og verdens tykke virkelighet – mellom kvernsteinene. Formidler, utstyrt med to sirkler, portaler som sikrer forbindelsen mellom ulike dimensjoner, i hvis iriser er drømmen om en annen verden spredt – det underbevisste havet vasker essensen av personligheten. Men ikke bare øynene… leppehjørner, kinnene, håret, kyssene, fingrene, ringene, øredobber, skoene, buene på kjolene, skjortene, bilene, husene, skorsteinene, lukten av skogen, fugler, slanger, havnen. kraner og lyder – teleporter deg selv til perfeksjon av kaos, dessverre ikke alltid akseptabelt for det rasjonelle sinnet. hvorfor det er bedre å tegne og lese et portrett med lukkede øyne», forklarer forfatteren.

Valdas Jencius er en tverrfaglig kunstner som legger særlig vekt på fotografi, maleri, videokunst, poesi og andre former for forfatterskap, arkitektur og byplanlegging.

Kunstnerens kreative aktivitet fokuserer på sosiale, antropologiske og kulturelle kjennetegn ved dagens globale og lokale miljø, samt tidløse humanistiske og psykologiske motivasjoner.

Om forfatteren:

Født og oppvokst (1985-2012) i Klaipėda. 2012-2017 bodde i Danmark, København, 2017-2018. – i Vilnius, 2018-2023. – i Norge og Klaipėda.

Siden 2014 har arbeidet hans vært utstilt i gallerier og andre utstillingsrom i Litauen, Danmark, Norge (Oslo), Sverige (Stockholm), Finland (Helsingfors) og USA (New York). Forfatterens artikler med bilder er publisert i litauisk presse. Utstillingen vil være åpen til 30. september.

Informasjon om Panevėžys City Art Gallery.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *