Fløyels turistsesong ifølge litauere, eller de 5 mest populære reisemålene om høsten

I følge Baltic Tours reiseekspert, Kristupas Skuturna, strekker årets mest populære reisemål seg til 5 land som kan tilby ferierende ikke bare en fløyelssesong, men også best valuta for pengene. , ifølge en pressemelding.

Høstferien er billigere og roligere

Statistikk viser at flertallet av litauiske turister, i likhet med andre europeiske land, går til hvile om høsten i skoleferier. Ifølge K. Skuturna ble prisene på den tiden nesten doblet. Derfor anbefales de som har mulighet til å velge en annen høstdato for turen.

«Ved å vite uforutsigbarheten til litauisk vær om høsten, begynner folk å planlegge høstferien allerede i den varme årstiden. Det er sant at det ikke bare er det kjølige været som får litauere til å reise dit solen er varm og lys. Det er også redusert priser, som varierer betydelig under høytidene i de varme og kjølige årstidene. For eksempel koster for øyeblikket en uke i Tyrkia med et «All Inclusive»-program på et 4-stjerners hotell fra 390 euro per person, og på et 5-stjerners hotell fra 480 euro, sier reiseeksperten.

Ifølge ham tiltrekker høsten også turister ettersom det er større mulighet for å finne ro i denne tiden. Det er ikke for ingenting at denne tiden av året kalles sesongen for fløyelsreiser. Om høsten er det ikke bare varmere vær på feriestedene, men også tommere og mindre støyende hoteller og restauranter. På slutten av turistsesongen er tjenesteleverandørene, guidene og sjåførene mer avslappede, har mindre hastverk og derfor mer oppmerksomme på kunden.

K. Skuturna legger imidlertid merke til at reisende deler seg i to grupper i den kalde årstiden. Noen foretrekker å tilbringe tid på hotellterritorium, nyte alle fordelene ved å reise, og reiser sjeldnere til området rundt. Andre høstreisende nyter imidlertid en mer aktiv hvile, og når varmen har gått over, når de trygt kan tilbringe tid utendørs uten store begrensninger, drar de på sightseeing eller til og med på pilegrimsreiser.© Foto av organisasjonen.

Topp reisemål for høsten og fjerne perler

Når vi snakket om valgene av høstreiser vurdert av litauiske turister, indikerte K. Skuturna at en av følgende 5 destinasjoner vanligvis velges:

Tyrkia – det mest populære reisemålet for litauere, som har ligget på førsteplass på listen over bestselgende reiser i mange år. Reisende velger det fordi det er et billig land, matprisene ikke er for høye, og hvis du vil ha orientalsk smak, kan du kjøpe ulike teer, krydder eller søtsaker her. Noen reisende bestiller til og med ekstra bagasje når de reiser til Tyrkia, da dette er landet hvor du kan kjøpe en rekke klær mye billigere enn i Litauen.

Egypt – dette er retningen litauere oftest velger i den kalde årstiden. Det kan sies at den litauiske turistsesongen begynner og slutter i Egypt. Dette landet fascinerer med sin autentisitet og en livsstil fjernt fra den vestlige visjonen om verden. Egypterne får hver reisende til å føle seg som sentrum for oppmerksomheten og gjør alt for å få kunden til å bli forelsket i noe de lokale kjøpmennene har å tilby. Egypt fascinerer også eksotismen – pyramidene og all den gamle egyptiske arven lover der, kameler, stekende sol, det klare havet og det orientalske temperamentet løfter stemningen.

Hellas – denne retningen er valgt av reisende som ønsker å oppleve noe nytt, men ikke langt fra europeisk kultur. Det er ikke det billigste reisemålet, men litauere har lenge elsket Hellas og velger det for dets deilige kjøkken, unike greske atmosfære, eldgamle kaffedrikketradisjoner, vakre strender og, selvfølgelig, dens rike historie.

Spania, Tenerife (Kanariøyene) er et raskt voksende, men fortsatt uoppdaget reisemål. Til nå har litauere foretrukket å velge andre mer «interessante» feriesteder eller store byer i Spania. Tenerife besøkes av mennesker som absolutt elsker naturen og ønsker å oppleve et eventyr på et vilt og uberørt sted. Her finner du svarte og gule sandstrender, førsteklasses hoteller og UNESCOs verdensarvliste Mount Teide, Spanias høyeste topp på 3718 meter over havet.

Portugal, Madeira – det er et stadig hyppigere reisemål for litauere. Madeira er verdt å velge hovedsakelig fordi det har en unik natur og et utrolig vakkert landskap som ikke vil forlate deg likegyldig. Dessuten er det en øy av vulkansk opprinnelse, hvor du kan finne fosser, vulkanske steiner, fjell og alt som en reisende som elsker aktiv rekreasjon i naturen kan ønske seg. Selvfølgelig må enhver Cristiano Ronaldo-fan besøke Madeira minst én gang i livet – denne øya er fødestedet til den berømte fotballspilleren. Vel, de som er lei av spenning vil alltid bli hjulpet av en gylden strand, god mat og et godt utviklet turistservicesystem.

På spørsmål om det fortsatt finnes uoppdagede høstreisediamanter, forsikret K. Skuturna at det ikke finnes slike destinasjoner lenger, fordi litauere forvirret hele verden. Det er sant at noen land eller steder kan bli et funn for mer enn én person, fordi det ikke er så lett og billig å komme seg dit.

«Marokko, dubai, OmanSeychellene, Cuba, Maldivene, Sørøst-Asia. Dette er for det meste eksotiske reisemål, som litauere fortsatt unngår å kjøpe, da prisene er ganske høye. Likevel er det absolutt verdt å gå. De fantastiske severdighetene, smakene og kulturen fortryller selv de mest pessimistiske. Det er rett og slett nødvendig å reise lenger utenfor Europa minst én gang i livet, sa reiseekspert K. Skuturna.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere materialet vårt i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *