Et av medlemmene i Yandex fordømte den «barbariske» russiske invasjonen av Ukraina

Foto av Maxim Shemetov (Reuters/Scanpix).

Først torsdag fordømte den russiske teknologientusiasten Arkady Voloas Russlands invasjon av Ukraina, som han kalte barbarisk.

Det sa han for noen dager siden etter kritikk i russiske medier og sosiale medier for hans åpenbare forsøk på å distansere seg fra denne oljen.

Kritikken var forårsaket av at A. Voloas beskrev seg selv som en Kasakhstan-født israelsk teknologigründer på sin personlige nettside, melder Reuters.

Derfor har de som fordømmer Russlands handlinger så langt kritisert A. Volo for ikke å uttale seg mot krigen tidligere.

Russlands invasjon av Ukraina er barbarisk, og jeg støtter den kategorisk ikke, heter As begjæring. Voloo. Jeg er forferdet over skjebnen til ukrainere, mange av dem er mine personlige venner og slektninger hvis hjem blir bombet hver dag.

Selv om jeg i 2014 flyttet til Israel, må jeg ta ansvar for handlingene til dette landet, sier A. Voloas, som har russisk og israelsk pass.

A. Voloas I Russland har Yandex blitt det største teknologiselskapet i Russland, som i 2011 amerikanske verdipapirer fra Nasdaq ble trukket tilbake til bir.

Han trakk seg som administrerende direktør og forlot styret etter at EU i 2022 trakk tilbake sine sanksjoner mot Russland. A. Voloas kalte EUs beslutning dårlig.

Yandex gjennomgår for tiden en finansiell restrukturering, hvor det viktigste inntektsgenererende selskapet i Russland vil bli skilt fra datterselskapet Yandex NV registrert i Nederland.

Kjent som Google fra Russland til Danmark, Yandex er Russlands største internettselskap, som driver landets mest populære søkemotor. Det tilbyr også taxi- og matleveringstjenester.

i 2022 er inntektene RUB 521,7 milliarder ($7 milliarder), og nettoresultatet utgjorde 10,8 milliarder rubler. RUB, det vil si 34 % mer enn i 2021.

Han fant også ut at finske og norske regulatorer kunngjorde tirsdag at de ville forby Yandex og dets nederlandske partner Ridetech International å overføre personopplysninger til Yang-kunder av Yandex sin sporingsprogramvare til Russland.

Birel Moskva-domstolen tilkjente Yandex 2 millioner euro. RUBs bot ($20 810) er at den gjentatte ganger nekter å gi den russiske føderale sikkerhetstjenesten informasjon om brukerne.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg og vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i Business, Sodra, Registersenter, etc. i bratsj.