En eksepsjonell beslutning er tatt i Norge, dagene med forbrenningsmotorer er allerede talte

Elbiler vokser i popularitet. Mange selskaper produserer i økende grad kjøretøy med slike motorer, og i noen land er deres popularitet ekstremt høy. Det er ingen hemmelighet at Norge er blant verdens ledende, noe som tvinger enkelte selskaper til å ta passende beslutninger.

Den sørkoreanske bilprodusenten Hyundai har tatt en avgjørelse og annonsert stans i salget av biler utstyrt med forbrenningsmotorer i landet. Norge har solgt mye elbiler i årevis, og Hyundais trekk burde ikke komme så mye som en overraskelse og vil sannsynligvis ikke skade selskapets salg mye.

«Vi har stor tro på modellutvalget vi har, og nå som vi har lansert den helt nye Ioniq 6, er det på tide å kun selge elbiler på det norske markedet. Ioniq 5 og Kona Electric har lenge vært våre mest populære biler i dette markedet, og vi er sikre på at våre elbiler vil gi oss ytterligere suksess i fremtiden, sier Thomas Rosvold, administrerende direktør i Hyundai Motor Norge.

Hyundai skal ha solgt rundt 25.000 kjøretøy i Norge fra 2020 til 2022. biler, og 92 prosent av deres var elektriske modeller. T. Rosvold bemerker også at det sørkoreanske selskapet er blant de mest populære bilprodusentene i landet. I Norge vil tre av selskapets elbiler være tilgjengelige for kjøp fra i dag – Ioniq 5, Ioniq 6 og Kona Electric, som har skapt stor interesse blant nordmenn allerede før denne beslutningen.

Vi minner om at norske data om nybilsalg viser at markedet for fossilbiler krymper i et vanvittig tempo. Som land er Norge veldig langt fremme når det gjelder elbiler og tilpasning av infrastrukturen deres. Landet pålegger høye avgifter på kjøretøyer med fossilt brensel, noe som sterkt reflekterer kostnadene og skadene på miljøet og folkehelsen.

Elbiler blir mer og mer konkurransedyktige på hjemmemarkedet, og hjemmemarkedet for elbiler har vokst betydelig, og flere og nyere modeller av elbiler (elbiler) har blitt tilgjengelig for publikum.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *