Boten for bruk av telefon under kjøring er økt i Norge

Siden begynnelsen av mars er boten for bruk av telefon under kjøring økt i Norge.

De som blir tatt for å kjøre med mobiltelefon i hånden i Norge risikerer nå økt bot – fra 5.000 til 7.450 kroner, samt tre straffepoeng.

Å samle mer enn åtte poeng på tre år fører til tap av førerkortet i seks måneder.

– Ja, størrelsen på boten har blitt ganske imponerende. 7.450 kroner er mye. Jeg tror det vil vekke oppsikt og forhåpentligvis oppmuntre flere til å følge reglene, bemerker portvakten – politiets talsmann, Knut Smedsrud.

Han la til at bruk av mobiltelefoner under kjøring har blitt et stort problem. Selv om boten fortsatt var ganske høy, avskrekket ikke dette noen sjåfører fra å bryte reglene.

På et drøyt år er boten for bruk av telefon under kjøring økt for andre gang. I begynnelsen av fjoråret ble boten redusert fra 1.700 til 5.000 kroner.

Trafikksikkerhetsorganisasjonen «Trygg Traffikk» hilser den økte boten velkommen.

«Vi støtter å øke boten – det er positivt for trafikksikkerheten. Vi vil selvfølgelig at ingen skal bruke mobiltelefon mens de kjører og det er ingen straff», sier Marianne Solbraa, regionsjef i Trygg Traffikk.

Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i Norges Automobilforbund, påpeker at mobiltelefoner er mer distraherende enn man skulle tro.

– Å lese eller sende tekstmeldinger fjerner oppmerksomheten fra å kjøre mye lenger enn folk tror. På denne måten kan du kjøre langt uten å legge merke til hva som skjer rundt deg, sier N. Sødalis.

Drevet av thelocal.no og nrk.no.

Boten for bruk av telefon under kjøring er økt i Norge

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *