Gratulerer til byens unge idrettsutøvere og deres trenere – AINA

Studenter ved Panevėžys Sports Center ble gratulert på friidrettsarenaen – vinnere av de litauiske lekene i forskjellige aldre, nasjonale mestere og deres trenere. Det ble gitt minnegaver til vinnerne.

«Når året nærmer seg slutten, er det en glede å møte deg og feire årets prestasjoner sammen. Resultatene dine – både idrettsutøvere og trenere – har gjort Panevėžys glad i år. Jeg er ikke i tvil om at de ble bestemt av konstante profesjonelt arbeid og en vilje til å utrette så mye som mulig. Jeg gratulerer dere alle med deres utmerkede resultater i år. Jeg ønsker at neste år gleder dere, og samtidig alle oss alle, med ikke mindre rungende prestasjoner. Lykke til til alle !” sa Rytis Račkauskas, ordfører i Panevėžys, og gratulerte utøverne.

For tiden trener rundt 1300 Panevėžys i 16 idretter ved Panevėžys Sports Center, og de trenes av 60 kvalifiserte trenere. Idrettssenteret har i år arrangert mer enn 30 idrettsarrangementer på ulike nivåer for innbyggerne i byen og også bidratt til arrangementer i regi av nasjonale idrettsorganisasjoner.

Trenere hyllet under arrangementet: Dalia Vaičikonienė, Vytautas Vaičikonis, Edita Simonaitytė, Pavel Bespalovas (kajakk og kano), Aleksandras Laučenkovs, Petras Prokofievas, Vitalijs Karpačiauskas (boksing), Anatolijus Tomvičikovas, DmitsrišiŠal (AlgisriŠal) orientering), Viktorija Barvičiūtė, Aldona Dobregienė, Vidmantas Ščevinskas, Remigijus Jakubauskas, Rimvydas Smilgys (friidrett), Vidmantas Urbonas, Justina Steponaitienė, Andrejus Rancevas (triatlon), Marius Baranauskas, Išvauskas, Išvauškis, Klimaukas, Klimauškis, Išvauškis, Klyvauškis, Andorio , Vidas Klimašauskas (judo), Dovydas Suziedelis, Gintautas Čeponis (vektløfting), Mindaugas Barzdenis, Valdemaras Burba, Sergejus Sokolovas (håndball), Anatolijus Smirnovas (rugby), Anna Rekašius (gressblokk), Gintautas Stanevičius (Grassblokk), Gintautas Stanevičius, Grassicas (Grass). volleyball), Rytis Velička, Valdas Martinkus (enisas bordtennis), Justas Četkauskas, Gintaras Leonavičius, Ilona Rimšienė (basketball), Asta Liobikienė og Virginijus Lakiūnas (sjakk).

I år vant utøverne mange medaljer i ulike litauiske kajakk- og kanopadlingsmesterskap. Ikke mindre enn 36 elever ble vinnere og vinnere av litauiske mesterskap i ulike aldersgrupper. På Europamesterskapet i kajakk og kanopadling for juniorer og ungdom som ble holdt i Serbia i juni, representerte til og med 6 elever fra Panevėžys Sports Center Litauen. De er Kotryna Glemžaitė, Linas Bukauskas, Povilas Čepelė, Tomas Šimoliūnas, Karolis Laskovas, Tautvydas Šukys. Linas Bukauskas, som konkurrerte i verdens største kajakk- og kano-roingskonkurranse «Olympic Hopefuls» som ble arrangert i Bratislava (Slovakia) i høst, vant sammen med partneren sølv i hovedfinalen A på 200 meter, og slo idrettsutøvere fra mer enn tretti land. Den viktigste prestasjonen er å vinne 8. plass ved junior-VM i Ungarn, hvor elevene ved Panevėžys Sports Center – Karolis Laskovas, Tomas Šimoliūnas og Povilas Čepelė, sammen med en partner av den 4. kajakken over distansen 500 m, kom til finalen for første gang i historien og vant 8. plass der. Rasa Vaičikonytė, Kotryna Glemžaitė, Linas Bukauskas, Povilas Čepelė, Indrė sawickytė, Gabrielė Rauckytė, Karolis Laskovas, Tomas Šimoliūnas, Dovydas og Danielius Gauriai, Žyvyesonisas vinner av Taėvyesonis, Taėygimantas, TaČygimantas, ChaČvyesonis.

Benita Mackevičiūtė og Rugilė Čiapaitė ble vinnerne av det litauiske ungdomsboksmesterskapet. Vinnerne og vinnerne av ulike aldersgrupper var Matas Čiplys, Elijus Jakavičius, Herkus Žaltauskas, Titas Jareckas, Kajus Košeliauskas, Eligijus Tiknius, Klaidas Kukoris, Vestina Berklovaitė. Karina Mackevičiūtė endte på femteplass i European Schoolboy Championship.

Vasilijus Lendel, Svajūnas Jonauskas, Justas Beniušis vant priser i ulike internasjonale sykkelstikonkurranser. Ung generasjons idrettsutøver Gabrielius Kundrotas oppnådde med suksess juniorverdensmesterskapet.

Mantas Klimašauskas ble den litauiske judomesteren for voksne, Jonas Laurinaitis og Armandas Vaškas vant priser. Matas Norkevičius vant tittelen litauisk ungdomsjudomester.

Ni unge greske og romerske brytingsutøvere vant priser ved det litauiske mesterskapet. Dovydas Deveikis ble voksenmester, og Nojus Klišys og Mykolas Kazēnas vant det litauiske ungdomsmesterskapet. Begge utøverne ble også Litauens U13-mestere. Paulius Masilionis, Vakaris Šakėnas, Matas Ladyga, Julius Martinonis, Rokas Zigmantavičius, Nikita Smirnovas ble vinnerne av de litauiske mesterskapene.

Hammerkasteren Tomas Juknevičius tok andreplassen i det litauiske friidrettsmesterskapet for voksne, Gustas Pritulskis endte på tredjeplass i Long Throw Championship. Kasparas Bačianskas ble den litauiske ungdomsmesterskapet i all-round, utøveren endte på andreplass i det nasjonale ungdomsmesterskapet i spydkast. Emilija Kropaitė, Rapolas Juknius, Tomas Alijošaitis, Kasparas Breimelis, Agota Žurauskaitė vant titlene som mestere i de litauiske mesterskapene i forskjellige aldersgrupper og arrangementer. Vinnerne var Urtė og Ugnė Šteinaitė, Gabrielė Janušauskaitė, Ugnius Janušauskas, Paulius Binkys, Edmundas Pikis, Viltė Poviliūnaitė, Aidas Armokas, Mindaugas Čereška. Kaspars Breimel tok sølvmedalje i ungdomsgruppa i Baltisk mesterskap. På det litauiske mesterskapet for fysisk funksjonshemmede vant Laura Bracškaitė opptil 3 gullmedaljer – i spyd, diskos og kulestøt. Donatas Ruočas, Dangutė Skėrienė ble vinnerne av dette mesterskapet.

Tadas Mackevičius ble nummer to i ungdomsgruppen ved Baltic Sports Orienteering Championship, Miglė Činčikaitė tok 3. plass i ungdomsgruppen ved Baltic Orienteering Championship. Orientererne T. Mackevičius, M. Činčikaitė, Armantė Šimaitė ble vinnerne av de litauiske mesterskapene, Salvijus Strolė, Džiugas Karvelis, Toma Gaižiūnaitė, Agilė Kevėėnaitė, Agilė Kevėėnaitė, -Uėnaitė, Agilė Kevėėnaitė, -Uėnaitė, Agilė Kevėnaitė,, Ugnėt-prisen

Minvydas Mikšys og Tomas Gasiūnas ble vinnerne av Under-15 vektløftingsmesterskapet, og Matas Vengris tok andreplassen. Paulius Pilipavičius vant det litauiske ungdomsmesterskapet under 13, Artūras Pabrėza, Domas Dragūnas og Arnoldas Petraitis ble vinnerne.

Triatleter fra alle litauiske mesterskap og litauiske cuper kom tilbake med priser i forskjellige aldersgrupper. Kristupas Rimkus, Milda Ažusienytė, Ugnė Varaškevičiūtė, Viltė Norvilaitė, Dovilė Rodriquez, Darija Raštutytė, Brigita Šniukštaitė, Tajus Kolyčius, Deimantė Abraškevičiūtė, Ema Sargiūnaitė, Marijus Daraškevičius, Pijus Dapkus became the winners and prize-winners of the Lithuanian championships.

3. plass ble vunnet i det litauiske U13-mesterskapet i håndball for barn, 3. plass i det litauiske U17-mesterskapet i håndball for herrer for smågutter, 1. plass i Litauens håndballforbunds ungdomscup, 3. plass i det litauiske mesterskapet i håndball for barn U11.

1. plass ble vunnet ved «First Challenge» U12 menns basketball mesterskap, 2. plass ved U19 unge gutter basketball mesterskapet og U18 unge jenter basketball mesterskapet. Viltė Andrunavičiūtė, en elev ved Panevėžys Sports Center, vant 1. plass med det litauiske landslaget ved European Junior Women’s Basketball U18 Championship.

På det litauiske R-15 Youth Rugby Championship i Šiauliai «Akademija/Vairas» vant 8 elever fra Panevėžys Sports Center 2. plass.

1. plass ble vunnet i det litauiske mesterskapet i innendørs gressbuldring for kvinner i divisjon B, jentene vant 3. plass i det litauiske mesterskapet i gressbuldring for barn U10,
U14-guttene vant 2. plass i Litauisk ungdomsmesterskap på buldregress.

1. plass i det litauiske U12 guttemesterskapet i volleyball for barn, 3. plass i det litauiske U13 mesterskapet i volleyball for barn. I det litauiske mesterskapet i volleyball for kvinner under 20 vant Roberta Gabulaitė fra Panevėžys, som er en del av Kaunas «Start» III-laget, 2. plass. Dovydas Jekimovs og hans partner fra Klaipėda vant 1. plass i det litauiske U18 juniormesterskapet i strandvolleyball.

Smiltė Morkūnaitė vant 1. plass ved «Olympic Hopefuls» mesterskap i bordtennis, utøveren vant også 1. plass i damedouble og 2. plass i mixed double. Laura Grigorukaitė, Evelina Kozmianaitė, Smiltė Morkūnaitė og Aleksandra Zajankauskaitė vant andreplassen i det litauiske juniorlaget i bordtennis. Deimilė Šulskytė, Otilija Rotomskytė og Ieva Alijošaitytė vant 3. plass i det litauiske mesterskapet i bordtennis for unge jenter. I det litauiske juniorlaget i bordtennis vant også Gytis Knezius og Danas Šimkus tredjeplassen.

Ignas Jasas vant 2. plass i det litauiske B10 Youth Teams Chess Championship, 3. plass i det litauiske U14 Youth Teams Rapid Chess Championship og 3. plass i Litauen Youth Girls M10 Teams Rapid Chess Championship.

Minnegaver ble gitt til 259 studenter ved Panevėžys sportssenter – kajakk-kanopadling, boksing, sykling, judo, gresk-romersk bryting, friidrett, orientering, håndball, basketball, volleyball, rugby, bordtennis, vektløfting, sjakk og triatlon. .