Zelensky ankom Nederland

Zelenskys fly landet på den nederlandske flyvåpenbasen i Eindhoven rundt middagstid latvisk tid.

«Sammen med førstedamen og teamet ankom vi Nederland. Som alltid vil vi ha meningsfulle diskusjoner med statsminister Mark Riti,» kunngjorde Zelensky på nettstedet Telegram.

«Hovedspørsmålet er å sende F-16-fly til Ukraina for å beskytte folket vårt mot russisk terrorisme. Vi blir sterkere. Verdensfredstoppmøtet, fredsformelen og å stille terrorstaten for retten er også på agendaen,» sa den ukrainske presidenten. . .

På militærbasen undersøkte Zelenskiy F-16-ene han håper å motta fra Nederland.

Zelensky besøkte Sverige lørdag, hvor han og Sveriges statsminister Ulf Kristerson ble enige om å fortsette militært samarbeid.

I dag kunngjorde Zelensky at forhandlingene vil fortsette med andre land som støtter Ukraina for å gi Ukraina det militære utstyret det trenger.

I tillegg til Nederland har Danmark også tilbudt å forsyne Ukraina med amerikanskproduserte F-16 jagerfly, og en amerikansk tjenestemann sa denne uken at USA hadde godkjent å sende fly fra kamp F-16 i Ukraina fra Danmark og Nederland en gang trent. for ukrainske piloter er over.

Danmark og Nederland dannet en NATO-koalisjon i sommer for å trene ukrainske piloter til å fly F-16. Belgia og Norge regnes også som potensielle leverandører av amerikanske kampfly.

Opplæring av ukrainske piloter til å jobbe med amerikanske F-16 jagerfly forventes å starte denne måneden.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *