D66 – La oss fortsette å jobbe

Fordeling av velstand er et godt prinsipp, men før vi kan fordele den, må vi gjøre oss fortjent til den.

Å heve minstelønn og ytelser er en god ting, men det er bare mulig hvis vi også lar økonomien blomstre.

La meg være tydelig, jeg er ikke for det forfall. Vi trenger virkelig vekst. Og jeg ser fremgang. De siste årene har vi klart å slippe ut mindre CO2 samtidig som vi fortsetter å utvikle økonomien vår.

Vi må drive grønn vekst.

Regjeringen ville inngå avtaler med store industribedrifter om hvordan de kan tjene rene, grønne penger her i fremtiden. Jeg spør kabinettet: hvorfor har det fortsatt ikke vært noen skreddersydde avtaler? Bedrifter vil ha sikkerhet og nederlendere vil vite hvordan fremtiden vil se ut.
La oss lære av eksemplet med USA, der Biden-administrasjonen oppmuntrer til enorme bærekraftige investeringer med sin «Inflation Reduction Act». Vi ønsker det også. Fortsetter vi ønsker å investere ytterligere 1 milliard euro per år i selskaper som produserer klimanøytrale produkter i Nederland.

I fjor trakk jeg frem mangelen på arbeidsmarkedet. Problemet har ikke blitt mindre. Det er for øyeblikket ingen tilgjengelig for 1 av 5 jobber. Entreprenører, bedrifter, skoler, planleggere rundt om i verden er på tap. Vi ser det overalt, fra byggeplasser til sykehus, skoler til butikker.
I mellomtiden er Nederland europamestere på deltid. Det er flott at vi har friheten til å velge å jobbe færre timer. Og spesielt med små barn, eller hvis du er en omsorgsperson, er det også veldig fornuftig, en måte å dele omsorg på. Men mange jobber deltid fordi det ikke lønner seg å jobbe flere timer. Eller fordi de umiddelbart fikk deltidskontrakt fra starten av karrieren.

Og la oss ikke lenger ekskludere personer over 60 år fra arbeidsmarkedet på grunn av deres alder. I denne kampanjen ser vi også flere personer over 60 år, nå også Wilders, som jobber veldig hardt. Så la oss fortsette med en plan jeg så fra CDA: du kan velge. Alle som ønsker å motta AOW vil motta AOW. Alle som ønsker å fortsette i arbeid etter pensjonsalder kan utsette uttak av folkepensjon i en periode og vil da få høyere folkepensjon.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *