VVD: «Jetten må nå til Norge og Qatar for å kjøpe bensin»

Silvio Erkens, medlem av VVD, oppfordrer minister Rob Jetten (klima og energi) til raskt å inngå lange gasskontrakter med land som Qatar og Norge. «Ellers tar vi en stor risiko for at prisene vil stige de neste to vintrene, fordi energikrisen ikke er over ennå.» Det sier klimatalspersonen i radioprogrammet Sven op 1.

Erkens svarer på meldinger om at vi kan forvente mindre gass fra Norge i nær fremtid ettersom tre gassfelt er stengt. «Det kommer til å bli en stor sak, fordi det kan føre til høyere bensinpriser i ukene som kommer.»

Klimatiltak i Jetten

I dag debatterer Representantenes hus statsråd Jettens 122 klimatiltak. Det ærede medlem er fortsatt bekymret for gjennomførbarheten av alle disse tiltakene. – Hvis forutsetningene er oppfylt og problemene med strømnettet er løst, kan det være mulig, sier Erkens.

Disse problemene på det overbelastede strømnettet kan imidlertid ikke løses enkelt. Ulike nettoperatører ber om å prioritere nitrogenplass slik at byggingen kan komme i gang igjen. Ingen dum idé, sier Erkens. «Vi må se på prioriteringen av nettoperatører for å bygge nettet, men dette gjelder flere sektorer.»

Hør nå her i podcast eller i din favoritt podcast-app.

GRATIS: WNL-nyhetsbrevet!

«*» Må utfylles

Les også:

Mobilitetsalliansen ber statsråd Jetten om flere subsidier: «Regningen havner nå hos innbyggerne»

Av: Redaksjon

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *