Håndball. 5 ting å vite om Norge, motstander av Les Bleues i semifinalen i EM

Norge går til angrep

Vi kjenner det tradisjonelle angrepsspillet laget i Norge. Så det er ingen overraskelse å se nordmennene med flest mål samlet etter de to første etappene. 184 mål av 287 skudd for 64,1 % suksess, dette er en prosentandel som Béatrice Edwige og co må senke for å unngå feiltrinn.

Bare ett nederlag på klokken

For å klatre inn i de fire siste hadde Norge en lineær kurs. I første runde slo de suksessivt Kroatia (32-23), Sveits (38-21), Ungarn (32-22), deretter Sverige (27-25) og Slovenia (26-23) i hovedrunden. Bare Danmarks Messines Louise Burgaard og Kristina Jorgensen fant ligningen for å slå dem (31-29). Til Blues for å hente inspirasjon fra det.

Det siste Frankrike-Norge? Et dårlig minne

Mellom Les Bleues og Norge er det litt som en gammel kjærlighetshistorie. Plakaten har alt av en klassiker. Sist gang de to lagene møttes var i VM-finalen i 2021. Olivier Krumbholz sine spillere hadde holdt ut en god omgang før de eksploderte i den andre og tapte 29-22. Tiden for hevn er kommet.

8 europeiske titler på klokken

Et sant håndballland, Norge er en gjenganger på det øverste trinnet på den europeiske pallen. De vant åtte ganger mellom 1998 og 2020. I løpet av denne siste utgaven hadde de tatt over, vi gir deg tusen, Frankrike (22-20). Den dagen hadde trioen Kristiansen / Skogrand / Mork hentet tolv av de tjueto norske målene.

Stjernen Stine Oftedal

Norge har i sine rekker en av de beste spillerne i verden, om ikke i historien, med Stine Oftedal. Passert av Paris mellom 2013 og 2017, har midtbanehalvdelen alltid multiplisert individuelle priser, spesielt prisen for årets beste håndballspiller i 2019. På denne EM 2022 har hun 24 mål. Selv om Oftedal manglet presisjon mot Danmark (2/6), kan det ta fyr når som helst.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *