Dommerne hindrer rallycrossfører Baumanis i å gå videre til finalen i tredje etappe av EM

I sitt første kvalifiseringsløp vant Baumanis overbevisende og den eneste som slo resultatet var forrige sesongs mester Antons Marklund, som var 0,366 sekunder raskere.

Under det andre kvalifiseringsløpet kolliderte Bauman med den ungarske friidrettsutøveren Tamas Karai, som et resultat av at latvieren traff Marklunds bil og tvang ham inn i sikkerhetsbanen. Baumani klarte ikke å passere Karai og konkurransedommerne ga den latviske representanten fem sekunders straff, noe som falt ham til femteplass.

På den annen side, i det siste kvalifiseringsløpet, tok Baumanis ledelsen fra start, men bilens turbin sviktet på den nest siste runden, noe som førte til at han kom i mål i sakte tempo og inntok sjetteplassen i summen av fire løp.

I semifinalen startet Baumanis fra andre rad og kom raskt til andreplass, hvor han også nådde mål, noe som ville gjort at han kunne kvalifisere seg til finalen, men kort tid før finalen startet ga dommerne latvieren en straff på ti sekunder, noe som førte til at han falt ned til femteplass og ikke kvalifiserte seg til finalen.

«Vi gjorde bilen klar til finalen, men vi fikk melding om etterforskningen, men jeg var sikker på at ingenting ville skje. Plutselig fikk vi en straff på ti sekunder. Senere snakket vi med dommerne i en time. Noen av dem har senere innrømmet at avgjørelsen var feil.

Etter å ha mislyktes i finalen, fullførte Baumanis tredje etappe av EM på niendeplass, mens norske Sieverts Svardahl gikk ut som vinneren og etterlot Marklund.

Etter tre etapper ble Enco Ide totalleder for EM, etter å ha samlet 48 poeng. Marklunds er nummer to med 47 poeng, mens Baumanis er nummer tre med 44 poeng.

I løpet av forrige sesong ble Baumanis visemester i Europa i RX1-kategorien.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *