Vil Norge trekke tilbake privilegiene til elektrikere? opptrer for effektivt

Norge trodde på elbiler i en tid da ingen andre gjorde det. De første skattelettene ble innført her i landet for over 25 år siden. I dag nyter eiere av elbiler mange privilegier der i form av skattefordeler, subsidier eller muligheten til å reise i kjørefeltet som er reservert for busser. Alt dette bidro til å nå Norges mål. Folk har blitt veldig glad i elektrikere.

Flere nyheter fra bilverdenen finner du på nettstedet Gazeta.pl

Suksessen til de norske programmene bekreftes av tallene, og mer spesifikt av antall nye kjøretøy registrert. Allerede i 2020 var elbilene flest av dem. Et år senere representerte de allerede 64 %. nye biler. Det skal imidlertid legges til at biler drevet utelukkende av forbrenningsmotorer utgjorde kun 16 % av denne gruppen. Hybridene sto for resten. I første kvartal 2022 var 8 av 10 nye biler elektriske.

Norsk energisektor fremmer elektrisk mobilitet

Norsk energibransje er avhengig av fornybare kilder. Omtrent 87 prosent. elektrisitet kommer fra vannkraftverk. Ytterligere 11 prosent. produseres i vindparker, og for de resterende to prosentene. varmepumper basert på geotermiske kilder tilsvarer disse. Av denne grunn var strømmen billig og lett tilgjengelig for nordmenn i mange år. Å kjøpe en elbil var fornuftig, både av økologiske og økonomiske årsaker.

Se videoen
Reklamemateriell

Folk valgte elbiler, hva så?

Nordmennene kalkulerte og dro til utstillingslokalet for å hente elbil. Flere og flere av disse dukket opp på veiene. Av de tre millioner bilene er nesten en halv million helelektriske. Til tross for at de ikke sparker til eksosen, genererer de trafikkork som alle andre. Selv om de kan bruke kjørefeltet som er reservert for busser. Men det er ikke det eneste problemet.

Fordelene ved å kjøre nullutslippsbil gjør kollektivtransport lite attraktivt. Antall passasjerer som for tiden bruker det er bare 67 %. antall passasjerer i 2019. Det er mistanke om at denne staten har vært rammet av en pandemi. Folk har sett at mange ting kan gjøres uten å reise hjemmefra, så nå flytter de mindre. Dette motvirkes av at biltrafikken er nesten identisk med 2019.

Vinterelektriker test. Topp 10 biler med størst reell rekkevidde.

Flere elbiler betyr mindre penger på statsbudsjettet

Den økende andelen elbiler i salget gjør at det går stadig mindre penger til statsbudsjettet. For eksempel er elektriske apparater fritatt for moms, som er 25 %. I tillegg er vei- og parkeringsavgiftene lavere, samt kollektivinntektene.

Norges samferdselsminister ber eksperter fra Vegvesenet komme med tiltak som vil stimulere flere til å bruke kollektivtransport. Et av forslagene er å i alle fall delvis fjerne godtgjørelser og goder for elbilbrukere. Det er også snakk om arbeidsplasstilskuddsavgift for parkering.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *