Vos mister Tour of Scandinavia ledertrøye til etappevinner Ludwig | NÅ

Marianne Vos mistet plassen som leder i det generelle klassementet i Tour of Scandinavia lørdag. Nederlenderne måtte gi slipp på den siste stigningen av etappe fem og så Cecilie Uttrup Ludwig ta en dobbel i Norges Norefjell.

Vos, 35, klarte ikke lenger å henge med i tempoet 7 kilometer fra mål og stoppet nesten opp på den 11 kilometer lange siste stigningen med en gjennomsnittlig stigning på 5,8. Med det hadde hun praktisk talt allerede mistet ledertrøya.

Noen kilometer fra mål utvidet Ludwig og Liane Lippert et gap med resten av den tynne ledergruppen. Den var stor nok til å kjempe om etappeseieren etter en 127,4 kilometer lang fjelletappe. Ludwig startet sprinten og var tydelig en størrelse for stor for Tysklands Lippert.

For dansken er dette årets tredje seier. Den nasjonale landeveismesteren vant en etappe i Tour de France for kvinner som ble vunnet av Annemiek van Vleuten forrige måned.

Belgiske Julie Van de Velde ble nummer tre i Norge, et halvt minutt bak Ludwig. Med Anouska Koster (syvende), Esmée Peperkamp (åttende) og Lucinda Brand (niende) kom tre nederlandske kvinner inn blant de ti beste.

Cecilie Uttrup Ludwig er ny leder for den generelle klassifiseringen av Tour of Scandinavia.


Cecilie Uttrup Ludwig er ny leder for den generelle klassifiseringen av Tour of Scandinavia.

Cecilie Uttrup Ludwig er ny leder for den generelle klassifiseringen av Tour of Scandinavia.

Foto: Getty bilder

Lordship of Fox etter en imponerende start tok slutt

Vos krysset målstreken bare minutter bak Ludwig og så hans Tour of Scandinavia-regjering ta slutt etter fire etapper. Jumbo-Visma-rytteren imponerte denne uken ved å vinne de tre første etappene. Fredag ​​ble Vos nummer seks på etappe fire.

Demi Vollering startet ikke den femte etappen. SD Worx-nederlenderen, som tidligere ble ansett som en av utfordrerne til totalseieren, krasjet fredag ​​og bestemte seg for å ikke fortsette WorldTour-løpet som en forholdsregel.

Ludwig forsvarer en 17-sekunders ledelse over nærmeste spiss Lippert i siste etappe av Tour of Scandinavia søndag. Australske Alexandra Manly ligger på tredjeplass sammenlagt med 44 poeng.

Siste etappe er en 153,4 kilometer flat etappe fra Lillestrøm til Halden. Da er det også muligheter for Vos i kampen om etappeseieren.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *