VIDEO – Slik havnet James May på sykehus etter en Mitsubishi Lancer Evo-krasj

Hvis programlederne til The Grand Tour og Top Gear allerede har hatt mange ulykker, er det siste ganske voldsomt. Offeret ? James May som traff en vegg i en tunnel i en Mitsubishi Lancer Evo VIII.

Programledere for bilshow har en av de kuleste jobbene på jorden. Men noen ganger kan jobben bli farlig. Biljournalister fra Top Gear og The Grand Tour, Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May vitner om dette. De har alle vært i svært prekære situasjoner i løpet av sine lange karrierer, med noen hendelser som til og med har satt livet deres i fare. Det siste dramaet som rammet trioen var ulykken som sendte James May til sykehus da han krasjet inn i en vegg mens han kjørte en Mitsubishi Lancer Evolution VIII ved en norsk marinebase. Ulykken var så ille at den sendte May til sykehuset med et brukket ribbein og… et knust ego. Selv om vi aldri har hatt tilgang til opptak av krasjet så langt, har den siste The Grand Tour-spesialen blitt sendt, og vi kan se hendelsen i opptak.

I episoden med tittelen «A Scandi Flick» reiser trioen gjennom Norge, Sverige og Finland i firehjulsdrevne sportsbiler. May valgte åpenbart Mitsubishi Lancer Evo, mens Clarkson valgte en Audi RS4 og Hammond en Subaru Impreza WRX STI. De tre kommer så med den strålende planen om å ri gjennom tunnelene til militærbasen. Men disse er så smale at du knapt kan åpne døren. Mens bilene raser nedover disse lange korridorene, lyser tunnelen grønt mens de går. Røde lys indikerer at det er en vegg foran dem. Når det er Mays tur, sparkes det i gang med en god beat, noe som er noe uvanlig for programlederen som får kjærlig tilnavnet «Captain Slow» av bandkameratene. Hastigheten hans er problemet, siden lysene ikke tennes raskt nok, og når han nærmer seg enden av tunnelen og begynner å bremse, er han fortsatt for rask til å ta 90 graders svingen foran seg.

Det uunngåelige

Mens han prøver å snu bilen, snurrer den til venstre og treffer en vegg i rundt 80 km/t. Interiørvideo viser hvor voldsomt støtet er, da May slår hodet mot B-stolpen på bilen. Den praktfulle Lancer Evo er ødelagt på hele høyre del. Merkelig nok brukte ingen av programlederne hjelm eller «Hanse» for et så farlig stunt.

Heldigvis går May ut av bilen på egne ben, men blir tydelig rystet når legeteamet eskorterer henne til ambulanse. May har fortsatt et brukket ribbein, men klarte å gjenoppta innspillingen av showet dagen etter.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *