«Vi europeere». Norge: psykiatri uten rusmidler? – Frankrike 2. – 23. september 2022

Store reportasjer, gjester og europeiske nyheter er omtalt i magasinet «Vi europeere«(Twitter), presentert av Eléonore Gay og sendt sent torsdag kveld på France 2 samt søndag kl. 10:35 på France 3. For denne nye utgaven av sesong 5, gå til Norge, hvor et psykiatrisk sykehus prøver å behandle sine pasienter uten psykotrope. En unik opplevelse i Europa…

I verden lever én av åtte mennesker med en psykisk lidelse: angst, depresjon, bipolaritet, schizofreni… Hvis det i tilfelle av alvorlige patologier, narkotika forblir en utvei, er de det eneste sporet? I Frankrike bruker sjeldne psykiatriske institusjoner en metode som privilegerer pasient/terapeut-forholdet i omsorgen.

En revolusjonerende metode

> DEN STORE RAPPORTEN
I Tromsø, helt nord i Norge, forsøker en psykiatrisk enhet å behandle psykisk syke uten medisiner. Pasienter er bemyndiget og drar nytte av betydelig menneskelig støtte. En revolusjonerende metode tatt i bruk av enkelte nordmenn i fem år. Kan det generaliseres? Gjelder det alle pasienter?
En rapport av Aline Hoorpah og Vincent Massot.

> GJESTENE

Heval barantålmodig.

– Yacine Amhispsykiater.

Sebastian Dauxpasient av Antonin-Artaud dagsenter (Rheims).

Alexander MerryEcodair-ansatt.

Etienne HirschauerDaglig leder Ecodair.

Bernard Granger, psykiater, professor ved universitetet i Paris Cité.

> Replays av France Télévisions nyhetsmagasiner er tilgjengelige på Franceinfos nettsted og mobilapplikasjonen (iOS & android), delen «Magasiner».

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *