«Vår hovedmotstander er oss»

Noen måneder før de olympiske leker ønsker Olivier Krumbholz å utnytte verdensmesterskapet til å legge grunnlaget for den fremtidige suksessen til Les Bleues, selv om han er klar over nivået som må nås for å lykkes. Intervju for Håndballmagasinet og Le Quotidien Du Sport.

Hvilken betydning har dette VM for deg noen måneder før de olympiske leker?

Dette er viktig fordi vi kommer ut av en svært utilfredsstillende konkurranse. 4. plass er alltid en frustrerende plass. Vi ønsker å komme tilbake på sporet. Siden 2016 har vi bare gått glipp av én konkurranse i 2019 (VM, red.anm.), etter å ha gått ut i første runde. Vi var frustrerte over å komme på 4. plass på den siste (euroen, red.anm.). Vi ønsker å komme tilbake på sporet. Dette er den siste ruten. Dette er kampene for å få medaljer.

Men vi vet at reisen er vanskelig. Vi har ingen garanti. Det er en konkurranse som er ganske skreddersydd for de skandinaviske lagene som arrangerer den (Danmark, Norge og Sverige, red.anm.). Det er opp til oss å gjøre vår vei og utnytte arbeidet som er gjort de siste månedene.

Etterpå, hvis vi taper en kamp med ett mål, og vi ikke vinner medalje, men vi har følelsen av fremgang, vil vi forberede oss med ro. Etterpå, hvis det er uten bekymring, vil vi gjøre det også. Det kommer til å ryste oss. Det vil bevise at vi fortsatt kan gå videre. Vi må bruke desemberresultatet til å forberede oss til de olympiske leker.

LES OGSÅ: alle håndballnyhetene i mag

Hadde du allerede noen tanker da du forberedte deg til de olympiske leker?

Vi har vært i refleksjon siden Barcelona og verdensmesterskapet i 2021, eller til og med utover. I 2017 slo vi nordmennene i verdensmesterskapet i Tyskland, men siden har vi ikke beseiret dem i en KO-kamp. Det interesserer oss. Det er ikke bare å slå Norge i denne sporten, men det er øyeåpnende. Det irriterer spillerne litt.

Det er en tale jeg ofte tar opp når vi taper med stor margin. Det er et ydmykende resonnement og en kilde til motivasjon. Vi har ressurser til å gjøre det. Vår viktigste motstander er oss. Vi forbedrer oss, men vi må bevise det i de siste øyeblikkene.

«Vi har former for skjørhet, men vi har midler til å komme videre»

Tvingte det å se ledere gå av med pensjon deg til å tilpasse deg?

Vi kan ikke ha dobbeltsnakk med denne datoen juli 2024 i tankene, siden 2021, og øyeblikket da vi visste at vi var vertskap for OL. Vi målrettet denne datoen. Inntil da måtte vi også innse at vi ikke hadde midler til å vinne alt. Vi har former for skjørhet, men vi har midler til å komme videre og nå denne fristen, sterkere enn vi var i 2022 og 2023.

Er det en gave for deg å oppleve en siste konkurranse med Frankrike hjemme med disse OL før du overleverer?

Det er eksepsjonelt for alle, men det er enda mer for meg når det gjelder tid. Dette er min siste konkurranse. Dette er mine siste olympiske leker. Det er slutten på karrieren min. Dette er prikken over i-en. Jeg forventer mye av denne konkurransen. Er det noe i mennesker som er i stand til overlegen transcendens? Slik er det i livets tragedier. Jeg tror litt på det selv om jeg er kartesisk. Følelser vil kunne få oss til å snu kraftverdier.

Kan denne følelsen påvirke spillerne dine?

Det viktigste må være at motstanderne våre føler at det skjer noe inni oss. VM er viktig i denne forstand. Våre motstandere må innse at vi går videre med stor autoritet mot de olympiske leker. Vi har fullt ut til hensikt å være leder for denne konkurransen. Det blir ingen gaver.

LES OGSÅ: måter å forbedre fransk håndball på

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *