Tog og ferger kansellert i Norden på grunn av storm

Flere titalls tog- og fergeforbindelser ble kansellert i Nord-Danmark og Sør-Norge etter at en storm feide over Nordsjøen fredag, og det danske meteorologiske instituttet sa at det kan forventes vind med orkanstyrke.

Stormen Otto forventes å bevege seg østover over Sverige og Østersjøen. Finske myndigheter varslet at det også var ventet regn eller sludd der og at strømbrudd kan oppstå i løpet av helgen.

Innstillingen av ferger i Sør-Norge tyder på at uværet vil ramme mange passasjerer og last.

– Vi måtte selvfølgelig unngå det, men Otto er ikke et normalt værfenomen, så det skjer ikke ofte, sier Erik Brynhildsbakken, administrerende direktør i fergeselskapet Color Line, til nyhetsbyrået Norsk NTB.

Uværet rammet Danmark på slutten av vinterferieuken, en tid da mange reiser. Operatører har blitt tvunget til å stoppe tog over store deler av landet, og myndighetene anbefaler lettere kjøretøy å unngå å krysse broer, inkludert den som forbinder København med den svenske byen Malmö.

Beboere i høyhus fra slutten av 1950-tallet ble evakuert som en forholdsregel i et nabolag på en bakketopp i København.

Den samme stormen rammet Skottland og Nord-England med vindkast på opptil 130 km/t. og hvor titusenvis av hjem befant seg uten strøm. Jernbanetrafikken ble forstyrret, noen flyvninger ble kansellert. Veltede lastebiler har forstyrret trafikken på hovedveien som forbinder London med Skottland.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *