bedrifter av Marokko og Colombia, Sveits og Norge på 8. plass

Marokko, som spiller sitt første verdensmesterskap i fotball for kvinner, tok en historisk seier mot Sør-Korea (1-0) i Adelaide, Australia. I dagens øvrige kamper kvalifiserte Norge og Sveits seg til 16-delsfinalen i konkurransen. Norge knuste Filippinene (6-0), og Sveits spilte uavgjort (0-0) mot New Zealand. Og Colombia oppnådde en stor bragd ved å vinne på tråden mot Tyskland (2-1).

Publisert på: Endret:

3 minutter

  • Colombia oppnår bragd mot Tyskland

Båret av en hel stadion, Colombia, overraskelseslaget i verdensmesterskapet i 2023, skapte bragden søndag i Sydney mot Tyskland (2-1), europeisk visemester og favoritt, spesielt takket være et sublimt mål fra hans gullklump Linda Caicedo. Colombia nærmer seg dermed 16-delsfinalen.

Linda Caicedo åpnet scoringen med et sublimt angrep i det øverste hjørnet etter en sekvens som eliminerte to tyske forsvarsspillere (52.), allerede ansett som målet for VM. Overveldet av søramerikanernes engasjement og grinta klarte tyskerne å komme tilbake til scoringen, takket være den uunngåelige Alexandra Popp (90.), som omsatte en straffe som Lena Oberdorf fikk. Men helt på slutten av kampen overveldet Manuela Vanegas Tyskland med et knust heading fra en corner (90. + 7).

Med denne suksessen tar Colombia ledelsen i gruppe F og går halvannen fot inn i 16-delsfinalen, mens tyskerne nå rykker ned til andreplass, under press før siste dag i gruppespillet torsdag.

  • Sveits og Norge kvalifiserte seg til den åttende

Gruppe A opplevde sitt utfall med kampene på 3. dag: Norge, med hat-trick fra Sophie Roman Haug, kvalifiserte seg i siste liten til 16-delsfinalen, men måtte ta til takke med andreplassen, bak Swiss. Sist på stillingen før finaledagen løftet skandinavene hodet mot Filippinene (6-0) i Auckland for å oppnå sin første suksess i turneringen.

Med 4 poeng unngår de ydmykelsen av tidlig eliminering, men resten av reisen lover å bli farlig, mot Spania eller Japan, som møter hverandre på mandag.

De klarte seg takket være en bedre total målforskjell (+5 til 0) enn New Zealand, holdt i sjakk av Sveits (0-0) i Dunedin. Sveitseren (5 poeng), som ikke slapp inn et eneste mål, tok førsteplassen i gruppen som i 2015, under sin eneste deltakelse i et verdenscup frem til da.

New Zealanderne (4 poeng), vertskap for konkurransen med Australia, og Filippinene (3 poeng), som dette er den første deltakelsen for, er eliminert.

  • Historisk seier for Marokko

Marokko, ny i konkurransen, vant sin første suksess i verdensmesterskapet for kvinner, mot Sør-Korea (1-0), søndag 30. juli, i Adelaide, takket være en heading fra Ibtissam Jraidi i det 6. spilleminuttet.

Atlas Lionesses skrev historie på to måter, da forsvarsspiller Nouhaila Benzina ble den første tilslørte spilleren som spilte i en VM-kamp. Fifa godkjente bruk av slør i konkurranser for rundt ti år siden.

Marokkanerne, beskjeden 72. plass på Fifa-rankingen, gjorde det bedre enn å stå imot mot koreanerne, favoritter (17. plass på Fifa-rankingen), men klarte ikke å skape farlige muligheter.

«Alle så i dag at Marokko hadde kvalitet og at det fantes over hele verden. Vi må fortsette», reagerte den franske treneren Reynald Pedros, finalist i Afrikacupen. i fjor.

Løvinnene, slått av Tyskland (6-0) da de deltok i konkurransen, forblir i kampen om kvalifiseringen til 16-delsfinalen, før de møter Colombia på siste dag i gruppe H, torsdag 3. august.

Med AFP

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *