EU går over til digitale Schengen-visum

Personer som søker om Schengen-visum vil snart kunne gjøre det via en nettplattform.

De tilsvarende endringene ble godkjent av EUs utenriksministre mandag.

Som en del av overgangen til digitalisering av visumprosessen, vil søkere ikke lenger trenge å skaffe passklistremerker, noe som betyr at de ikke lenger trenger å besøke konsulater eller kontorer til de berørte tjenesteleverandørene.

Endringene, innført etter en langvarig lovgivningsprosess, vil tre i kraft tre uker etter at de er publisert i EUs offisielle tidsskrift, noe som forventes å skje snart.

Schengen-området omfatter 23 av EUs 27 medlemsland og assosierte nabostater Sveits, Norge, Island og Liechtenstein.

Det elektroniske visumsystemet vil bidra til å «forenkle søknadsprosessen for reisende», sa Fernando Grande-Marlaska, Spanias innenriksminister, som for tiden har EU-presidentskapet.

Når nettsystemet er satt opp, vil personer som søker om et kort opphold i Schengen-området måtte laste opp dokumenter, data og kopier av reisedokumentene som inneholder biometrisk informasjon og betale et gebyr.

Hvis søknaden deres blir godkjent, vil de motta strekkoder som kan skrives ut eller lagres på enhetene deres.

Noen nye søkere eller personer som har fornyet passet eller endret biometri, kan imidlertid fortsatt trenge å delta på en direkteavtale.

Noen land, som Australia, har allerede lignende systemer der et digitalt visum er knyttet til en persons pass og et klistremerke ikke er nødvendig.

I de fleste tilfeller trenger ikke borgere fra mer enn 60 land rundt om i verden, inkludert Australia, Storbritannia (Storbritannia), Canada, New Zealand og USA, søke om Schengen-visum hvis de oppholder seg i en kort periode. av tid.

Imidlertid vil de snart fortsatt måtte søke online om forhåndskontrollert innreise ved å bruke det lenge forsinkede European Travel Information and Authorization System (ETIAS), som ligner på ESTA-systemet som brukes i USA.

Alle besøkende som kommer inn i EU med visum eller ankommer uten visum vil være underlagt EUs automatiserte inn- og utreisesystem (EES), hvis utrulling også har blitt forsinket.

EES datastyrte system vil registrere personlige og biometriske data samt ankomst- og avreisedatoer, registrere tilfeller av overopphold og beslutninger om ikke å godkjenne innreise.


Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *