Mazamet – Det burgundiske dynastiet dør

«Han var en utrettelig reisende.» Eneste sønn av Michel Bourguignon, ordfører i Mazamet fra 1991 til 2002, Didier Bourguignon døde i en alder av 71 år. Med ham, som ikke hadde barn, døde et dynasti som var uatskillelig fra byens moderne historie. Han var utdannet handelshøyskole og hadde en karriere i de økonomiske tjenestene til ambassader, sist i Italia. «Hvis han ikke hadde vært diplomat, kunne han vært turoperatør, siden han elsket å reise og organisere utfluktene sine.» betror sin fetter Patrick Barthès.

Så nomadisk faren hans var, hadde yrket hans ført ham over hele kloden: Algerie, Etiopia, Brasil, Norge, Romania og mange andre land. «Han fulgte også foreldrene sine, som hadde sansen for å reise.» Og alltid med kameraet sitt, en lidenskap han delte med faren: «Han kom fra en rekke fotografer og var alltid oppslukt av det.» «Med tre hundre album var Didier minst like produktiv som Michel. En historieinteressert, han elsket å ta bilder av monumentene han besøkte.»

Tilbake i byen til grevene av Hautpoul unnlot han ikke å gå og oppmuntre favorittklubben sin, Sporting, og delte kjærligheten til Ovalen med sine kjære, «han fulgte sportsnyhetene mye og likte å se Tour de France.»

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *