Tour of Norway redusert til fire dager av økonomiske årsaker

Fredag ​​9. desember 2022 klokken 13:51

Tour of Norway var fortsatt et seksdagers etapperitt forrige sesong, men varer kun fire dager i 2023. Den norske rundeorganisasjonen gjør det på grunn av de høye kostnadene ved å arrangere konkurransen.

Fra 26. til 29. mai står Tour of Norway på kalenderen for 2023. – Kostnadene ved å arrangere sykkelritt har økt betraktelig de siste årene. For å sikre at vi kan fortsette med en sterk internasjonal karakter, har vi besluttet å redusere antall løpsdager, forklarer løpsleder Roy Hegreberg.

«Derfor varer runden bare fire dager. Dette er den eneste måten å forbli en økonomisk og bærekraftig begivenhet. Men Tour of Norway blir svært underholdende også neste år. Vi er garantert å ha de beste lagene i verden i starten, og på denne måten kan vi gjøre det til en spennende konkurranse, sa Hegreberg.

Endring
Det er ikke første gang Tour of Norway endrer antall konkurransedager. I årevis var det et femdagers arrangement, inntil det ble utvidet til seks dager i 2019. Konkurransen kunne ikke finne sted i 2020, deretter ble det arrangert et firedagers arrangement i 2021. I år gikk organisasjonen tilbake til et seks-dagers arrangement. dagsarrangement, men den planen er nå skrinlagt.

Etapperittet starter i 2023 i Bergen, der sykkel-VM gikk av stabelen i 2017. Resten av ruta vil bli annonsert senere. Forrige sesong vant Remco Evenepoel Tour of Norway etter seks dager med racing; han vant også tre andre etapper.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *