Tidligere Wagner Group-sjef bestemte seg for å returnere til Russland – BNN

den gamle Wagnerske grupper fartøysjefen, som krysset den russisk-norske grensen i januar og ønsket å søke asyl i Norge, bestemte seg for å returnere til Russland, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Andrey Medvedev kunngjorde at til tross for den potensielle trusselen mot livet hans, ønsket han å returnere til Russland. Medvedev, som tidligere snakket om krigen i Ukraina, i sin Youtube sa i videoen som ble lagt ut på kanalen at han selv hadde bestemt seg for å returnere til hjemlandet. 26-åringen sa at han følte seg som en «gutt i et stort spill» og ikke ønsket å være en del av det lenger.

«Jeg har bestemt meg for at jeg er klar til å returnere til Russland.

Jeg kontaktet den russiske ambassaden i Ukraina for å be om hjelp i returprosessen,»

Medvedev sa, og la til at han tok avgjørelsen uavhengig.

Medvedev ankom Norge etter å ha krysset grensen til arktisk territorium i januar. Historien hans skapte raskt overskrifter over hele verden siden han var en av få Wagnerske grupper krigere som deltok i fiendtlighetene i Ukraina og søkte tilflukt i et vestlig land.

Om vinteren sa den tidligere Wagnerianeren at han søkte asyl i Norge fordi han fryktet for livet etter å ha vært vitne til drap og tortur av innsatte som var blitt rekruttert til å kjempe. Wagnerske grupper i rekkene.

I videoen som ble lagt ut onsdag 17. mai kunngjorde Medvedev at han planlegger å sende inn dokumenter for å returnere til Russland allerede torsdag 18. mai. «Jeg håpet at jeg ville finne fred her, at jeg ville ha lagt bak meg all politikken, krigen, hæren, men jeg lyktes ikke. La oss se hva som vil skje i Russland. Hvis de dreper, greit. Ellers, takk veldig mye. Hvis jeg lever, takk enda mer,» sa mannen.

I april ble Medvedev dømt for å ha havnet i slåsskamp i en Oslo-bar, samt å ha båret luftpistol. På den tiden han Reuters sier han ser på fremtiden, lærer seg norsk og håper å få asyl.

Les også: f.eks. Wagnerske grupper fartøysjefen søker asyl i Norge

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *