Sverige og Finland slutter seg til NATO ratifisert av nordiske land

Som rapportert Utenriksdepartementet Danmarklandets ambassadør i Washington, var en av de første som sendte inn offisielle dokumenter USAs utenriksdepartement. Det er et vitnesbyrd om de dype solidaritetsbåndene mellom Danmark og våre nordiske venner. Jeg håper de andre allierte snart vil fullføre sine interne prosesser – sa sjefen for dansk diplomati Jeppe Kofod.

Dokumenter som bekrefter tillatelse til å gå inn Sverige og Norge til NATO signert tirsdag leder av det norske Utenriksdepartementet Anniken Huitfeldt. Hun informerte også om en lignende aksept Katrin Jakobsdottir, Islands statsminister.

det danske parlamentet, Norge og Island i juni ga de myndighetene i disse landene fullmakt til å godkjenne Sveriges og Finlands inntreden i NATO. Det var nødvendig å signere prosedyren for å fullføre prosedyren medlemsprotokoller.

Tirsdag signerte NATO-ambassadørene Finlands og Sveriges tiltredelsesprotokoller i hovedkvarteret tirsdag. Allianse i Brussel i nærvær av Finlands utenriksminister Pekka Haavisto og Sveriges utenriksminister Ann Linde.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *