Registrert Harald (85) har hatt helseproblemer en stund

Den norske kong Harald, som ble innlagt med feber torsdag, har slitt med helseproblemer en stund. Den 85 år gamle statslederen har mottatt medisinsk behandling ved flere anledninger de siste årene for ulike plager.

Sist gang Harald ble innlagt var i 2021. Kongen ble da operert sene i høyre kne. Høsten 2020 var frosten også på Rikshospitalet i Oslo, da på grunn av pustevansker. Like etter måtte han gjennomgå en hjerteoperasjon for å erstatte den kunstige hjerteklaffen han fikk i 2005. Våren 2020 ble han innlagt med svimmelhet og i 2017 kjempet han mot en infeksjon.

Kongen av Norge var i år ennå ikke innlagt på sykehus, men måtte slutte å jobbe en stund på grunn av en koronainfeksjon. Han pådro seg infeksjonen i midten av mars, hvoretter han måtte bli frisk i noen uker. I begynnelsen av året fryktet man også at han allerede hadde korona, men etter flere tester viste det seg å være en vanlig influensa.

Abdikasjon

Kong Harald blir erstattet av sønnen, kronprins Haakon, i perioder hvor han ikke kan jobbe på grunn av sykdom eller ferie.

Sjansene for at kongen går av på grunn av sviktende helse virker små. Harald sa gjentatte ganger at han ønsket å dø i rustning og abdikasjon var ikke et alternativ for ham.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *