Dyr. Pass på morsekode! Freya fortsetter sin Europaturné og treffer overskriftene i Norge

Den siste uken har hun ligget i Oslofjorden og skadet noen båter i prosessen under hennes 600 kilo: Freya, en ung hunnhvalross, er sommersensasjonen i Norge.

Allerede observert i Storbritannia, i Nederland (hvor hun hadde tatt bolig på… en ubåt), Danmark og Sverige, valgte Freya å tilbringe deler av sommeren i Norge, hvor hun først ble kjent ved å klatre på lystbåter i Kragerø, en idyllisk kystlandsby på sørlandet, før kommer til å gjøre det samme i hovedstadens farvann siden 17. juli. Slutt å senke dem.

Tilstedeværelsen av pattedyret som normalt lever på de enda nordligere breddegradene i Arktis har vekket lokalbefolkningens nysgjerrighet og skapt overskrifter i pressen.

Hans minste handlinger og gester filmet

I dette landet forelsket i «sakte-TV», avisen Verdens Gang bestemte seg til og med et øyeblikk for å sende direkte på sin nettside sine minste handlinger og gester.

Mellom to store lur – en hvalross kan sove opptil 20 timer i døgnet – har Freya blitt filmet når hun jakter en and, takler en svane eller som oftest døser på båter som svaier under vekten hennes.

– Materiell skade er synd, men sånn er det når man har ville dyr i naturen, forklarte tjenestemann i Fiskeridirektoratet, Rolf Harald Jensen, til TV2-kanalen, og viste samtidig en uheldig gummibåt som bøyer seg. under vekten av dyret.

Etter å ha vurdert å flytte Freya en stund, eller til og med avlive henne hvis hun skulle utgjøre en fare for befolkningen, bestemte norske myndigheter seg for å la naturen gå sin gang. – Hun har det bra, spiser, hviler og ser ut til å være i god form, sa Fiskeridirektoratet i en uttalelse mandag.

En anbefalt sikker avstand

Myndighetene hamret imidlertid på behovet for å holde avstand og frarådet sterkt å bade eller padle i kajakk i nærheten av Freya «som ikke nødvendigvis er så sløv og klønete som du kanskje tror når hun hviler».

«En hvalross representerer normalt ikke en fare for mennesker så lenge vi holder oss på trygg avstand. Men hvis den blir forstyrret av mennesker og ikke kan hvile nok, kan den føle seg truet og angripe.

Hvalrossen er en beskyttet art og lever hovedsakelig av virvelløse dyr som bløtdyr, reker, krabber og småfisk. Dens gjennomsnittlige vekt i voksen alder er rundt tonn for en hann og 700 kilo for en hunn.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *