Storbritannia åpner 44 milliarder dollar hjelpepakke for energiselskaper 17. oktober

Energileverandører over hele Europa sliter med rekordhøye engrospriser på elektrisitet og gass etter Russlands invasjon av Ukraina.

«For å implementere programmet vil kommersielle banker motta en 100 % garanti for ytterligere forretningslån,» sa finansdepartementet, som kunngjorde at søknader om Energy Markets Financing Program (EMFS) vil åpne 17. oktober.

Statsminister Liz Truss kunngjorde ordningen tidligere denne måneden.

Verktøy selger ofte elektrisitet på forhånd for å garantere en viss pris, men må opprettholde en «minimumsmargin» ved mislighold før de leverer strømmen. Disse kostnadene har økt etter hvert som strømprisene har steget, noe som gjør at selskaper sliter med å finne penger.

Det norske energiselskapet Equinor har anslått at disse garantibetalingene, kjent som margin calls, beløper seg til minst 1,5 billioner euro (1,5 billioner dollar) i Europa utenfor Storbritannia.

Tyskland gikk onsdag med på å nasjonalisere et av sine viktigste energiselskaper, Uniper, og heve gassimportørens redningsregning til 29 milliarder euro (28 milliarder dollar).

Det britiske finansdepartementet sa at bistanden vil være en kortsiktig siste utvei og bare vil være tilgjengelig for selskaper som kan vise at de ellers har god finansiell helse og bidrar betydelig til likviditeten til britiske energimarkeder.

Financial Times rapporterte tidligere denne måneden at Storbritannias største energileverandør, Centrica, var i samtaler med banker for å sikre milliarder av pund i ekstra kreditt. Centrica nektet å kommentere.

(1 dollar = 0,9056 pund)

(1 dollar = 1,0264 euro)

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *