Spania går forbi Portugal, Haaland glimrer med Norge

Crossover i Nations League: Spania, som slo Tsjekkia (2-0) søndag i Malaga, tok førsteplassen i gruppe 2 takket være nederlaget til Portugal i Sveits (1-0). Med 8 poeng er Spania, ubeseiret på fire kamper, ett skritt foran sin portugisiske nabo. Den femte og sjette dagen av gruppespillet i Folkeforbundet er planlagt til slutten av september.

I League B, andre nivå i konkurransen, fikk sammenstøtet mellom skandinaver i gruppe 4 nordmennene dominere svenskene (3-2), i kjølvannet av en stor Erling Haaland, forfatter av en dobbel og en avgjørende pasning. Den fremtidige Manchester City-spissen åpnet scoringen ved å overta med autoritet et senter der motstanderforsvaret var slappt (10.). Deretter tok han pause på en straffe tildelt laget hans etter å ha brukt VAR (54.).

Mens kaptein Emil Forsberg hadde satt Sverige tilbake i kampen (62.), ga Alexander Sorloth nordmennene fordelen (77.), før de ble redde med scoringen av Viktor Gyökeres (90 + 5.). Med denne suksessen, kombinert med uavgjort mellom Slovenia og Serbia (2-2), øker Haalands lagkamerater gapet på plassene med 10 poeng, foran Serbia (2., 7 poeng) og Sverige (3., 3 poeng), og Slovenia bringer opp bak med 2 poeng.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *