Scorer av en dobbel, Erling Haaland avslutter sesongens toppscorer, foran Kylian Mbappé

Det blir fortsatt duellen de neste årene. Denne sesongen snudde han til fordel for Erling Haaland, i hvert fall regnskapsmessig. Forfatter av en dobbel mot Kypros (3-1) Tirsdag kveld i sluttspillet av Euro 2024, avslutter nordmannen regnskapsåret 2022-2023 med de utrolige totalt 56 mål på 57 kamper, klubb og uttak inkludert. Rett og slett enorm. Kylian Mbappé, med sine «bare» 54 bøndermå bøye seg.

Forfatter av en straff, Cyborgen slo deretter subtilt den kypriotiske målvakten, med et lite spiss på en dypball. Forfatter av en rungende Champions League – Premier League – FA Cup-diskant med Manchester City, håper Haaland nå å hjelpe Norge med å spille sin første store konkurransefinale siden EM 2000.

Norge er mest sett i en finale siden 2000

Men veien til Tyskland er fortsatt lang. Etter fire dager har valget hans bare 4 små poeng (som georgia, som har én kamp mindre) i gruppe A i sluttspillet mens Skottland klarte en klar runde, og Spania (3 poeng) er to kamper bak. Norge spilte i sluttfasen av verdensmesterskapet i 1998 og deretter av EM 2000. Siden da? Ingenting.
Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *