Presidenten ga fullmakter til ambassadørene i Norge og Nederland

Torsdag ga Litauens president Gitanas Nausėda fullmakter til de ekstraordinære og befullmektigede ambassadørene i Litauen: Jonas Mazeikas til kongeriket Norge og Neils Tankevičius til kongeriket Nederland.

Med den nye ambassadøren i Norge diskuterte presidenten hovedområdene for samarbeid mellom Litauen og Norge, felles sikkerhets- og forsvarsspørsmål og energisikkerhet. Ifølge landssjefen er det viktig å sikre at samarbeidet på disse områdene fortsetter å styrkes. Under møtet understreket også den litauiske lederen viktigheten av samarbeid i form av de nordiske og baltiske landene. På møtet ble det, som formannskapet bemerker i rapporten, rettet oppmerksomhet mot fremme av økonomiske og handelsmessige forbindelser, samt til problemene til det litauiske samfunnet i Norge.

Under møtet diskuterte landets leder og den litauiske ambassadøren i Nederland samarbeid mellom Litauen og Nederland, spesielt på områdene sikkerhet og forsvar. G. Nausėda understreket viktigheten av å implementere beslutningene som ble tatt på NATO-toppmøtet i Madrid i juni, behovet for å videreutvikle samarbeidet for å styrke sikkerheten i den baltiske regionen. Møtet diskuterte også samarbeid mellom Litauen og Nederland innen NATO, EU, internasjonale organisasjoner, utsikter for utvikling av bilaterale økonomiske og akademiske forbindelser.

Litauens ambassadør i Norge, J. Mažeika, hadde ulike stillinger i avdelingene i Utenriksdepartementet i løpet av sitt 27 år med diplomatisk arbeid, arbeidet i de litauiske ambassadene i Ukraina, Polen, Romania og i USA.

Litauens ambassadør i Nederland, N. Tankevičius, begynte sin diplomatiske karriere i 1992. Diplomaten hadde ulike stillinger i Utenriksdepartementet, Regjeringskanselliet, leder av utenriksdepartementet og diplomatprotokollen. N. Tankevičius jobbet i de litauiske ambassadene i Sverige og Danmark, og ledet den litauiske ambassaden i Estland.

Foto av M. Baranauskas / Presidentskapet.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *