SAS og pilotenes fagforeninger er blitt enige om gjenopptakelse av forhandlingene

De danske, svenske og norske pilotforbundene har til hensikt å gjenoppta forhandlingene med SAS onsdag. Dette ble bestemt etter at det skandinaviske flyselskapet tilbød å gi innrømmelser.

SAS meldte i en melding mandag kveld at de nå ønsker å gå tilbake til forhandlingsbordet og er klare til å gi innrømmelser.

«SAS forstår at innrømmelser fra begge sider er nødvendige for å gå videre med meklingen. SAS ønsker å ta ansvar for denne prosessen,» sa flyselskapene i en uttalelse.

Beslutningen om å gjenoppta samtalene kommer en uke etter at nesten tusen SAS-piloter gikk i streik, noe som førte til at mer enn to tusen flyreiser ble kansellert og titusenvis av passasjerer ute av stand til å ta sin planlagte ferie eller strandet på feriedestinasjonene.

Ifølge SAS bør det inngås en ny tariffavtale som vil tillate en tilbakeføring til normale flyforhold.

Hans Jørgen Elnæs, analytiker i Danish Airlines, og Jacob Pedersen, analytiker i Sydbank, tror konflikten kan løses raskt dersom samtalene gjenopptas.

Jeg tror vi snakker om noen dager, sier Elnæs til HJ. Pedersen spådde også at «vi snakker om dager, ikke uker, før partene kan fullføre forhandlinger».

«Så selvfølgelig vil det gå noen dager til før ting blir normalt igjen,» la Pedersen til.

Henrik Thyregod, president i det danske pilotforbundet, sa at de to sidene var nær en avtale helgen før streiken startet. Han forklarer at han ikke vil bringe noe nytt til forhandlingsbordet.

«Det har vært møter med medlemmer gjennom hele perioden. Jeg tror det ville være urealistisk å tro at noen ville være villige til å tilby mye mer enn oss. Behovet for å spare 800 millioner SEK ble uttrykt – jeg tror vi har løst i hvert fall det meste av dette problemet, ”lærte H. Thyregodas.

Pilotene krever at de 560 SAS-pilotene som ble sagt opp under pandemien skal gjenansettes på samme vilkår som før de mistet jobben. Dette vil bety at de må ansettes direkte i SAS og ikke i et av datterselskapene SAS Link eller SAS Connect, som har en annen tariffavtale.

Streiken anslås å ha kostet flyselskapet rundt 100 millioner. svenske kroner per dag.

Tilpasset fra The Local.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

SAS og pilotenes fagforeninger er blitt enige om gjenopptakelse av forhandlingene

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *