«Business Personality»: Dace Dovidena, styreleder i «Reitan Convenience Latvia»

Hver søndag byr «Delfi Bizness» på en kort prat med en av næringslivets representanter om aktuelle hendelser, veien til suksess, fremtidsplaner og livserfaringer. Dace Dovidena er direktør for SIA «Reitan Convenience Latvia». Selskapet er representert i Latvia med mer enn 210 «Narvesen»-butikker og 23 «Caffein»-kafeer. I løpet av sin karriere har hun opparbeidet seg lang erfaring i ulike butikkstillinger.

I år endret selskapet som administrerer kjeden av franchisebutikker «Narvesen» og kafékjeden «Caffeine» SIA «Narvesen Baltija» navn til SIA «Reitan Convenience Latvia», og gjenspeiler dermed navnet på eieren. Eneeier av «Reitan Convenience Latvia» er den norske «Reitan Convenience».

Du kan finne andre «Business Personality»-konferanser her.

«Det får meg vanligvis til å smile når folk søker jobb i et stort matdistribusjonsselskap og sier at de ser etter stabilitet som hovedfaktoren i valget. Denne bransjen handler ikke om stabilitet, men en konstant og uendelig bar for å overvinne utfordringene som tvinger til å finne nye løsninger», understreket lederen av «Reitan Convenience Latvia» i en samtale med «Delfi Bizness».

Hvordan vurderer du Latvia som et sted for forretningsutvikling? Hva er fordelene og ulempene?

Latvia som forretningsmiljø er absolutt vanskelig, spesielt for en nybegynner – ustabil skattepolitikk, krevende offentlige institusjoner, lite marked, utilgjengelighet av arbeidskraft og nå også høye kostnader. Generelt er risikoen høy og finansielle reserver er nødvendige for å dempe risikoen.

Men det er også store fordeler. For eksempel er konkurransen mye mindre sammenlignet med andre utviklede land. Ved å skape en god forretningsbase og et godt team på det latviske markedet, er det definitivt en mulighet til å utvide virksomheten din utover landets grenser.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *