Sannhetens øyeblikk for Rougets

Sannhetens øyeblikk vil ringe denne onsdagen (20:45) i Cluj for det sveitsiske M21-laget til Patrick Rahmen. Hun må slå Frankrike for å være sikker på å nå kvartfinalen i EM.

Det bør huskes at målet som er tildelt denne utvelgelsen, som i ASFs kontorer anses som den sterkeste i historien, er en kvalifisering til Paris-lekene som vil gå til de tre første av turneringen.

Det er sant at den offensive drivkraften til dette sveitsiske laget er bemerkelsesverdig. Med Zeki Amdouni, hvis prestasjoner siden starten av året rett og slett har vært fantastiske, Kastriot Imeri og Dan Ndoye, kan Patrick Rahmen stole på en trio som er i stand til å tvinge frem avgjørelsen når som helst. Medvirkningen de tre romanderne har smidt sammen med Fabian Rieder er også bemerkelsesverdig. Young Boys-halvbacken, mesteren i dette utvalget, forsto raskt hvordan de skulle fremheve sine tre lagkamerater.

Et forsinket forsvar

Denne briljansen i angrep står dessverre i kontrast til svært middelmådige defensive prestasjoner. Søndag mot Italia, Becir Omeragic, skyldig på de to første motstandsmålene, bommet dermed fullstendig på emnet sitt. Men den fremtidige Montpellier-spilleren bør ikke ta ansvar for forliset i første omgang alene.

Tvunget til å spille i en posisjon som ikke er hans av trenerens valg, vil Becir Omeragic være der mot Habs? Genevan kan betale prisen for en taktisk omorganisering som kan tilby Aurèle Amenda, som denne sesongen ble bedt om å bli Young Boys» nr. 1-forsvarer, en sjanse til å endelig skinne i dette U21-laget.

Seirende 2-1 fra Italia takket være en nesten «blind» voldgift og 1-0 fra Norge, Frankrike, som alltid kan slås ut dersom de taper onsdag, har ikke helt overbevist siden turneringsstarten. Til tross for hans individualiteter, har dannelsen av Sylvain Ripoll ennå ikke klart å virkelig utvikle spillet hans.

Onsdag ser det ut til at treneren er klar til å gi nøklene til spillet til Rayan Cherki. Vidunderbarnet fra Lyon kan på en god kveld latterliggjøre ethvert forsvar takket være driblingsdyktigheten og kvaliteten på pasningen hans. Når han kommer fra benken mot Italia og Norge, burde han denne gangen være etablert. Hvis han ikke var det, ville Sylvain Ripoll tatt en enorm risiko i tilfelle ulykke…

Et lyst minne

Patrick Rahmen vil ikke unnlate å huske minnet om seieren 19. november 2019 i Neuchâtel for å overbevise spillerne sine om at seier er mulig på onsdag. Den kvelden, på vegne av den innledende runden av EM 2021, vant sveitserne, med en Jordan Lotomba som bokstavelig talt hadde gått på vannet, 3-1 takket være en suksess av Jérémy Guillemenot og en dobbel av Andi Zeqiri mot Frankrike som likevel hadde stilt opp. tre spillere kalt opp tre år senere for å spille i VM-finalen mot Argentina: Dayot Upemecano, Youssouf Fofana og Eduardo Camavinga.

Det skal til slutt bemerkes at Sveits, garantert å være kvalifisert i tilfelle suksess, til og med kan se kvartfinalen i tilfelle uavgjort eller til og med tap. Slår Norge Italia 1-0, kvalifiserer de seg derfor uansett resultat mot Frankrike. Vinner nordmennene med nok en scoring, får de derimot i det minste uavgjort mot Frankrike.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *